Jenő
-3 °C
6 °C

A Médiatanácsnál belefér a "dagadt négerezés"

2017.09.15. 18:59

Hiába kapott az NMHH Médiatanácsa közérdekű bejelentést a Mészáros Lőrinc Echo TV-jében történt "dagadt néger" kifejezés miatt, a grémium úgy döntött, hogy ez belefér, írja a 24.hu. A Médiatanács szerint a kifejezések, bár valóban szalonképtelenek és sértők, de ennek ellenére nem sértik meg az afroamerikai származású emberekkel szembeni méltóságot.

Ez a dagadt néger, aki énekelt... Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna

- mondta a kormánypárti publicista, Lovas István az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 17-i adásában a Grammy-díjas CeeLo Green fellépéséről a vizes vb megnyitóján. Bayer Zsolt nagyban egyetértve közölte: "Én is csak őt hagytam volna ki a megnyitóból".

A „dagadt négerezés” a Médiatanács szerint is sértő, azonban nem jogsértő, belefér a véleményszabadságba. A Médiatanács azt is elismerte, hogy a helyes kifejezés az afrikai vagy az afroamerikai jelző lett volna, de az adásban elhangzottak

még így sem voltak alkalmasak arra, hogy az emberi méltóság minden embert egyenlő mértékben megillető alapjogának sérelméhez vezessenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?