Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt H. Szabó Sándor légi fotós

2017.12.14. 17:36

Meghalt H. Szabó Sándor légi fotós, az MTI volt fotóriportere szerda este, tájékoztatta a család csütörtökön az MTI-t.

H. Szabó Sándor 65 éves volt. Hatvanban született, pályafutása elején a Heves Megyei Hírlap munkatársa volt, majd 1981-től három évtizeden keresztül dolgozott fotóriporterként a Magyar Távirati Irodánál, ahonnan 2011-ben rúgták ki csoportos leépítés keretén belül. 2012-től a Légirendészet fotósaként dolgozott tovább.

Az újságíró az ország egyik legtöbbet publikáló légi fotósa volt, légi felvételeinek gyűjteménye kötetben is megjelent. Legismertebb képei talán a vörösiszap-katasztrófa idején készült légifotói, amik bejárták a nemzetközi sajtót is.

H. Szabó rendszeresen, nagy kedvvel riportozott a vidéki Magyarország apróbb-cseprőbb történéseiről, szerdán még küldött anyagot a Hatvani Rendőrkapitányság egykori munkatársáról, Srej Ferencről, akinek kertjében decemberben is terem saláta.