Olivér
4 °C
8 °C

A TV2 piramisa mellett az RTL csak homokbucka volt

2018.01.08. 13:59
Fura helyzet alakult ki a tévés nézettségi versenyben, hiszen hiába nyert meg négy hétköznap estét a TV2, a hét legnézettebb műsorát a kereskedelmi célcsoportban és a teljes lakosságban is az RTL Klub adta. Ettől még voltak mérföldkövek a múlt heti nézettséget illetően.

Ha lopta, ha nem, A piramis című műsorral jól járt a TV2, hiszen hétfőtől péntekig  öt este nyomta le a konkurenciát, legyen az film (hétfőn a Szilveszter éjjel című vígjáték ment az RTL-nél) vagy Éjjel-nappal Budapest, a vetélkedőnek nincs ellenfele egyelőre. Hosszú évek óta nem volt példa arra, hogy a TV2 bármivel is stabilan megverje az RTL-t, most pedig itt van egy olyan műsor, aminek közönségaránya így alakult:

18-49 / Teljes lakosság

  • H: 12,4 / 15,1
  • K: 17,4 / 18,4
  • Sz:17.9 / 19,9
  • Cs: 19,8 / 21,7
  • P: 17,3 / 19,6
vlcsnap-00022.png

Ezek komoly számok, és ugyan ott van a dolog mögött, hogy miközben az RTL a licenszműsor gigadíszleteit építgette és kereste a megfelelő játékosokat, a TV2 gyorsan felhúzott egy saját verziót, ami csak picivel sárgább és savanyúbb, mint az eredeti, viszont a játékosok és a műsorvezetés harsánysága úgy meglepte a nézőket, hogy el nem tudnak kapcsolni a kerengő dervisként üvöltöző műkörmöstől (vagy annak kiadott amatőr színésztől) és Stohltól, aki egy színházi előadásnak tekinti az egészet, és úgy is valósítja meg. A nézőt viszont nem nagyon érdekli, hogy ki lopott és kitől, neki a tartalom a lényeg, és ezek szerint A piramistól megkapják, amire vágynak.

A Piramis  ellen az Éjjel-nappal Budapest nagyon leszerepelt, a teljes lakosságban 10,1 és 12,2 százalék, 18-49-ben 10,9-13,4 között mozgott a közönségaránya, ami édeskevés. Pedig a felvezetése továbbra is jó volt, hiszen a Híradó szokásához híven agyonvágta a Tényeket, a teljes lakosságot tekintve az első tíz legnézettebb műsorszámból hetet adtak, a Tények csak egy adással került be ebbe a listába. A hát legnézettebb műsora egyébként a január 1-i Híradó lett, ami a január 3-i adással együtt egymillió nézőnél is többet érdeket. A harmadik helyen A piramis 4-i kiadása áll 970 217 nézővel.

Az Éjjel-nappal Budapest bezuhanása aztán magával rántotta a Barátok köztöt is, ami a teljes lakosságban mindössze a 27., 18-49-ben a 28. legnézettebb volt, ilyen rosszul még tán soha nem szerepelt a szappanopera. A TV2 ebben a sávban dettó egy vetélkedőt, a Pénzt vagy éveket! címűt szerepeltette, és verte vele Berényiéket: a Kasza Tibor vezette műsor hétfőn még csak 12,5 százalékos közönségaránnyal ment, aztán ebből csütörtökre 18,3 százalék lett 18-49-ben, a teljes lakosságban 640 000 nézővel indult hétfőn, és ment fel egészen 737 125-re. Az RTL lépett is, és megcserélte az Éjjel-nappal Budapestet és a Barátok köztet, az új műsorrend ma debütál.

A csütörtöki, valóban kiemelkedően magas TV2-s nézettség azt is jelentette, hogy a Válótársak harmadik évada nem nagyon tudott labdába rúgni, a teljes lakosságban 525 000 nézője volt, 18-49-ben pedig 14,8 százalékos közönségaránya. Ez mélypont a sorozat történetében. Szintén mélypontra jutott egy másik sorozat, a TV2 Korhatáros szerelem című alkotása szombaton este, amikor is az RTL stabilan nyerte a főműsoridőt: a 11,1 százalékos közönségarány nagyon nem jó, volt már ennél sokkal jobb is. A teljes lakosságban elért 338 603 néző viszont azt mutatja, hogy erre a sorozatra leginkább a 18-49-es korosztály kíváncsi, az 50 felettieket hidegen hagyja a fiatal pasival összejövő háromgyerekes anyuka története.

Térjünk ki a Duna TV-re, a nemzeti főadónak kinevezett köztévés csatorna múlt héten jelentkezett a Honfoglaló civilekkel forgatott adásaival, visszatért a Tóth János és bemutatták a Mária Terézia című minisorozatot is - ehhez képest a legnézettebb műsoruk továbbra is a Gasztroangyal, amit szombaton délután 5 és 6 között lehetetlen megverni, a teljes lakosságban 445 668 nézőjük volt és 12,6 százalékos közönségarányuk. A Tóth János csütörtök este 60 000 nézőt érdekelt, a Honfoglaló átlagosan 170 000 körüi számokat hoz, a Mária Terézia szombaton este viszont elverte az RTL-t és a TV2-t is, és fél 9-től a teljes lakosság körében a legnézettebb műsorszám volt a tévében a maga 415 214 nézőjével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?