Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél évig titkolta a közmédia, mennyit keresnek a vezetői

2018.01.10. 21:16

A kérdésük után másfél évvel adta ki az RTL Klub híradójának a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket. Az MTVA juttatásait ide kattintva bogarászhatja ki, aki ide kattint, a közmédiás vezetők kocsihasználatról tudhat meg többet, aki ide, szintén a fizetésekről.

Az RTL híradójának az évente átlagosan 80 milliárd adóforintból fenntartott közmédia nem árulta el a vezetőség fizetését, csak miután a bíróság az RTL-nek adott igazat.   

A riportból kiderült, hogy Böröcz István, aki 2011-2013 közt volt vezérigazgató az MTVA-nál havi bruttó 2 millió forintot keresett, és 17,5 milliót kapott távozáskor, Szabó László Zsolt 2013-2015 között szintén havi 2 milliót keresett bruttó, és 12 milliót kapott távozáskor, és a 2015-től a vezérigazgatói posztot betöltő, Vaszily Miklós szintén bruttó 2 milliót keres. 

A vezérigazgató utáni második legnagyobb fizetést az a Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató kapja, akit még egy 2011-es riportja miatt a bíróság szerint hírhamisítónak lehet nevezni. Bruttó 1 850 000 forintot keres havonta. 

A köztévé idén még több pénzt kapott mint tavaly, a többletből fél milliárd forintot béremelésre költenek majd el. 

Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd szerint az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat, a céljuk az időhúzás volt, hogy minél később derüljenek ki az adatok.