Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tahókat néz a magyar legszívesebben

2018.02.13. 13:52
A mi kis falunk az első rész nézettségre rápakolva a második epizóddal is fölényesen nyerte a nézettségi versenyt: a múlt heti táblázat élén 18-49-ben 27,4%-os közönségaránnyal és 425 575 nézővel találjuk, ami azért (is) nagy szó, mert a második Híradóra kb. 150 000 nézőt vert. A teljes lakosságban 23,4%.-os közönségarány melett 1 019 905 nézője volt.

A sikert nem kell megmagyarázni ugye, bár ebben az esetben nem ártana, ha valaki elárulná, mit néznek azon a sorozaton, amiben a poénok színvonalát a Pappa Pia és a Valami Amerika 3 közé lőtték be, de várjunk csak, meg is válaszoltam a kérdést sajnos. A heti toplistán 18-49-ben az első 30-ban 7 TV2-s produkció is szerepel, ráadásul saját gyártás mind, de egy sem Tények-adás, ami azt mutatja, hogy csak van remény a 18-49-es lakosság számára. A teljes lakosságban már kiábrándítóbb a helyzet, a viccparádénak is rossz TV2-s hírműsort (jobb híján nevezzük így) sajnos elég sokan nézik, az első 30-ban mind a hét adásuk szerepel, átlagosan úgy 777e nézővel, ez pontosan 777 ezerrel több, mint kellene.

A két top 50-es listába összesen egy nem TV2-s vagy RTL-s műsor, a Gasztroangyal került csak be, Borbás Marcsi főzőműsora elpusztíthatatlan, 385 000 stabil nézője van. És ha már kis tévék, ritkán kerülnek elő, mert alapvetően a top 50-et nézi az ember, de a teljes lakosságot nézve az Esti Frizbi Hajdú Péterrel 59. helyen végzett 341 ezer nézővel, a Heti Napló Sváby Adrással meg a 71. (292 ezer néző).

A napi bontás nagy kérdése az volt, hogy A Fal vs, A Piramis izmozás a második hétre hova eszkalálódott, illetve hogy az Áll az alku erőre kap-e vagy marad közepes, 11 százalék közötti közönségarányon. Az első kérdésre a válasz az, hogy ha szigorúan csak a műsorokat és nem a slotjukat nézzük, a verseny döntetlen, hétfőn és kedden A Fal, szerdán és csütörtökön A Piramis volt a jobb, pénteken meg ugyanazt a közönségarányt tudták. Ha a slotot nézzük, tehát azt az időszakot, amikor a két műsor egymás ellen látható, A Fal négy estét nyer meg, érthető, hogy az RTL bruttó 10-15 perccel hosszabb verzióban adja tegnap óta. Ennek eredménye majd csak jöbő héten lesz meg.

A kereskedelmi célcsoportban az Ál az alku csak egyszer, szerdán tudta átlépni saját, 11 százalékos árnyékát (14,6 lett), de hát a legostobább tévés vetélkedőtől ez is szép teljesítmény. A TV2-nek viszont a két vetélkedőn túl sok babér nem terem, a hétvégét ismét csúfosan bukták (a hét utolsó félórás blokkját nyerték csak meg a Valami Amerika végével), viszont a teljes lakosságban acélosak, az idősebb nézőknél A Piramis négyszer verte el A Falat, szívott a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest is, sőt, a Jégkorszak 2 meg elkapta a Hobbit első egy óráját.

Ami a jelenleg látható magyar sorozatokat illeti, a heti két adással kipörgetett Válótársak kedden 17,2 százalékos közönségarány mellett 193 ezer, a csütörtöki fináléban 179 ezer (15,4) nézőt érdekelt, utóbbi a meglepőbb, egy sorozat záróadására azt hittem, többen odakapcsolnak majd, igaz, ebben nincsenek saturészeg közmunkások. A TV2-n szombaton este vetített Korhatáros szerelem is kifut lassan, a célcsoportban 152 ezer nézője volt és 10 százalék körüi közönségaránya, ami pont ahhoz elég, hogy a csatorna ne tudhasson döntést hozni a folytatásról, de szerintem ostobaság lenne elkaszálni egy évad után. Az MTVA-n a Tóth János 10 ezer nézőnek ment 18-49-ben és 0,6 százalékos közönségarányt hozott, a Csak színház és más semmi 0,2 százalékos közönségarányára és 2800 nézőjére viszont nincs magyarázat. (A teljes lakosságban 137 ezer nézőjük volt, az is siralmas.)   

A csatornacsoportok versenyében a teljes napot nézve 18-49-ben az ERL 24,3 - 20,6 arányban vezet a TV2-vel szemben, főműsoridőben pedig 28,8 vs 24,2 a verseny állása.