Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszatér a hajóvonták találkozása tilos

2018.04.16. 16:10 Módosítva: 2018-04-16 16:28:02

Közleményt adott ki az MTVA, amiben azt írják, hogy feltámad a vízállásjelentés. Mint írják hétfőtől kezdve minden nap vízállásjelentést (hidrológiai adatokat) ad a Kossuth Rádió a 14 órás hírek után, 5 percben.

Petőfi Rádió 2007-ig adott vízállásjelentést és most, 11 év után a Kossuth Rádióban tér vissza a Magyarország hajózható folyóira kiterjedő, vízállással kapcsolatos információkat tartalmazó hírblokk. A vízállásjelentésekkel kapcsolatban sokaknak a "Hajóvonták találkozása tilos" című mondat maradt a legemlékezetesebb, amit így újra hallhatunk. Ez a korlátozás vontatóhajókra és a hozzájuk kötött úszóegységekre vonatkozik. Alacsony vízállás során a a felfelé öblösödő torkolatoknál veszélyes, ha egyszerre két vonta kel át.

Kinek lehet még hasznos a vízállásjelentés? A közlemény szerint a Kossuth rádió napi vízállásjelentése hasznos lehet a hajósok, vízitúrázók, horgászok és az ártéri lakosok számára is Magyarország összes hajózható folyójára vonatkozóan.