Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közös hírportálja lett Debrecennek és Nagyváradnak

2018.05.09. 18:25

Megint van közös sajtóterméke Debrecennek és Nagyváradnak: a Denagy.hu hírportált szerdán mutatták be Debrecenben - számolt be az MTI. Az esemény előtt a résztvevők megkoszorúzták a Debreczen-Nagyváradi Értesítő egykori szerkesztőségének otthont adó, Dósa nádor tér 7. szám alatti épület falán elhelyezett emléktáblát. A Denagy.hu hírportál a 175 éve megjelent értesítő szellemi utódjának tekinti magát.

Debrecen megpályázta az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023-ban címet, és ebben fontos szerepet szán a Nagyváraddal való együttműködésnek - mondta el a polgármester az eseményen, ahol Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő, és arról, hogy a korábbi nagyváradi református püspök a két város közös egyházi múltjáról beszélt, az általa korábban vezetett Királyhágómelléki Református Egyházkerület a trianoni békediktátum előtt a debreceni központú Tiszántúli Református Egyházkerület része volt.

A portált bemutató rendezvényen Fleisz János történész Debrecen és Nagyvárad párhuzamos történetéből szemezgetett, Bakó Endre irodalomtörténész pedig a Debreczen-Nagyváradi Értesítő történetéről tartott előadást.

A portál magyar és román nyelven közli a két város, illetve megye - Hajdú-Bihar és Bihar - kulturális, turisztikai programjait, legfontosabb eseményeit, a szállodák, éttermek, különféle szolgáltatások elérhetőségeit, beszámol a két városban zajló beruházásokról.