Jolán, Vid
11 °C
28 °C

A szülőgépekről és az androidokról beszél mindenki

kultrovat podcast

Rengeteg sorozat közül lehet választani, ha valaki ilyesmire vágyik, de a jelenlegi mezőnyből kiemelkedik két sorozat, A szolgálólány meséje és a Westworld.  Mindkettőnek néhány hete indult el a második évada, itthon az HBO GO-n keresztül lehet őket nézni. Ezekről beszélünk a Kultrovat Podcast legújabb adásában, amiben szpojleresen vitatjuk meg, hogyan indult ennek a két sorozatnak a második évada.

A szolgálólány meséje (kritikánk)  egy olyan alternatív jövőben játszódik, ahol Amerikából egy diktatúra lett, mindent felülírt az, hogy egyre kevesebb gyereket szülnek a nők. Ezért a termékenyeket gyakorlatilag rabszolgaként, szülőgépként alkalmazzák. A második évad, egészen megterhelő történetekkel folytatódott, megbeszéltük, hogy jó-e ez az irány, illetve azt is, hogy van-e különbség a sorozat értékelésében attól függően, hogy férfi vagy női-e a néző. A beszélgetést Varga Attila Sixx vezette, akihez Matalin Dóra és Földi Gábor csatlakoztak. 

A beszélgetés második fele a Westworldről szól, egy olyan képzeletbeli parkban játszódó sorozat, ami tele van az emberekre megtévesztésig hasonló robotokkal. A második évadról írt kritikánkban azt írtuk, hogy komoly előrelépés történt és az easter egg-ek és rejtélyek helyett fontosabbak a karakterek, illetve személyes fejlődésük. A podcastben már szpojlerekkel és konkrétumokkal tárgyaljuk ki, hogy tényleg mindenki számára jobb lett-e a sorozat. A beszélgetésben Varga Attila, Sajó Dávid és Földi Gábor vettek részt.

Aki csak a Westworldről szóló beszélgetésre kíváncsi az tekerjen a podcastben 28 perc 38 másodperchez.

Utolsó figyelmeztetés, hogy mindkét epizód spoilereket tartalmaz a sorozatok második évadával kapcsolatban! Szóltunk! 

A szülőgépekről és a emberi androidokról beszél mindenki

Kultrovat podcast 52. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.