Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb rádiót zabált fel a Vajna-gépezet

2018.05.15. 17:25

Magabiztosan gyarapodik Andy Vajna rádiós hálózata: ezúttal a Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft. került a Radio Plus Kft. tulajdonába. A változásra április 3-án került sor, de a cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, a Médiatanács pedig a keddi ülésén vette tudomásul a felvásárlást, írja a 24.hu.

A két frekvencián már február óta a Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 műsora szólt, sőt, a Siriuson már azelőtt beharangozták az összekapcsolódást, hogy a Médiatanács engedélyezte volna azt, vagyis Vajna már előre tudhatta, milyen döntés fog születni, írják. Tulajdonosváltásra akkor hivatalosan még nem került sor.

A felvásárolt Félegyházi Hírlap Kft. egyúttal székhelyet és ügyvezetőt is váltott: a Buda Centerben egy emeletre költözött a Rádio 1 budapesti stúdiójával és a szintén Vajna-közeli Retro Rádióval, az új ügyvezető Máté Csaba lett. Bakos Lajos, a rádió korábbi tulajdonosa és ügyvezetője korábban azt mondta: azért adták el a Siriust, mert forráshiánnyal küzdöttek, üzleti döntésről volt szó.