Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Újabb rádiót zabált fel a Vajna-gépezet

2018.05.15. 17:25

Magabiztosan gyarapodik Andy Vajna rádiós hálózata: ezúttal a Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft. került a Radio Plus Kft. tulajdonába. A változásra április 3-án került sor, de a cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, a Médiatanács pedig a keddi ülésén vette tudomásul a felvásárlást, írja a 24.hu.

A két frekvencián már február óta a Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 műsora szólt, sőt, a Siriuson már azelőtt beharangozták az összekapcsolódást, hogy a Médiatanács engedélyezte volna azt, vagyis Vajna már előre tudhatta, milyen döntés fog születni, írják. Tulajdonosváltásra akkor hivatalosan még nem került sor.

A felvásárolt Félegyházi Hírlap Kft. egyúttal székhelyet és ügyvezetőt is váltott: a Buda Centerben egy emeletre költözött a Rádio 1 budapesti stúdiójával és a szintén Vajna-közeli Retro Rádióval, az új ügyvezető Máté Csaba lett. Bakos Lajos, a rádió korábbi tulajdonosa és ügyvezetője korábban azt mondta: azért adták el a Siriust, mert forráshiánnyal küzdöttek, üzleti döntésről volt szó.