Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Index újságírója kapta az áprilisi Minőségi Újságírásért díjat

2018.05.24. 11:52

Stubnya Bence (Index) Kezdjünk el rettegni a lakáshitelektől? című cikke nyerte el az áprilisi Minőségi Újságírásért díjat. A cikk egy olyan témát dolgoz fel, ami tömegeket érint, az ingatlanpiaci összefüggéseket mégis kevesen látják át a szakértőkön kívül.

Stubnya Bence munkája azzal nyerte el a zsűri tetszését, hogy egy fontos gazdasági jelenségre, a közeljövő egyik potenciális gazdasági problémájára hívta fel a figyelmet alapos, mégis közérthető módon.

A zsűri két másik munkát is kiemelt a beérkezett jelölések közül. Bátorfy Attila Átlátszón megjelent cikke a választások utáni két leggyakoribb alapállítást – a magyar sajtó nem ismeri a vidéket; a sajtó nem tudja eljuttatni vidékre a fideszes botrányok hírét – járja körül és cáfolja részletesen.

Kiemelt munkának találta még a zsűri Bolcsó Dániel (Index) GDPR-ról szóló cikkét. A Gigabírság, félelem és kapkodás: új korszak kezdődik az adatvédelemben című cikkhez hasonló alapos, összeszedett anyag kevés jelent meg a sokakat foglalkoztató témában.