Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Migránsgyerekekről viccelődtek, otthagyná a tévét a sikersorozat rendezője

2018.06.20. 12:07

A meglehetősen kormánybarát Fox News csatorna műsorvezetője, Laura Ingraham hétfőn este arról a több mint 2000, rácsok mögött őrzött, illegális bevándorló szüleiktől elválasztott, zokogó gyerekekről beszélt, akikről nemrég kerültek ki felvételek. Ingraham azt mondta: olyan helyekről van szó, mint a gyerekek nyári táborai, vagy az iskolai kollégiumok.

Úgy tűnik, ez a téma volt az utolsó csepp a pohárban sok filmrendező és tévés számára - írja a Variety. Steve Levitan, a Modern család című sorozat alkotója például először "csak" annyit mondott, "undorodik" attól, hogy egy olyan cégnek - a 20th Century Foxnak - dolgozzon, amelynek bármi köze is van a Fox csatornához, de végül egészen odáig jutott, hogy a Twitteren jelentette be, felmond a cégnél, miután befejeződött a Modern család utolsó évadának forgatása.

Napról napra nehezebb lenyelni, amikor munkába megyek és a befogadásról szóló sorozaton dolgozom, hogy a Fox News a nap 23 órájában a Nemzeti Fegyverszövetséget, az összeesküvés-elméleteket és Trump hazugságait támogatja. Alig várom, hogy befejeződjön a Modern család forgatása, és aztán, megállapodás ide vagy oda, máshol folytathassam."

Ezt írta ki a Twitterre Levitan, bár aztán az ügynöke rászólhatott, hogy ne tegyen elhamarkodott kijelentéseket, és végül kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben tisztázta, hogy nagyon hálás a közvetlen feletteseinek, akik már két évtizede jól bánnak vele. "Egyelőre még lássuk meg, mi lesz ezekkel az emberekkel, és majd akkor hozom meg a döntésemet a jövőmmel kapcsolatban." A Modern családban szereplő családok közül az egyikben egy kolumbiai bevándorló és a gyereke szerepel, a másikban egy meleg pár fogadott örökbe egy ázsiai kislányt.

Levitan a Family Guy alkotója, Seth MacFarlane tweetjére reagált, aki azt írta, "kínosan érzi magát", amiért köze van a Foxhoz. Szintén erre reagált a Twitterren a Kém és a Női szervek rendezője, Paul Feig: azt írta, bár szereti a filmjeit gyártó 20th Century Fox filmes és tévés részlegének munkatársait, azt nem tudja megbocsátani, ahogyan a csatorna hírrészlegénél "támogatják a jelenlegi kormányzat erkölcstelen és gyalázatos cselekedeteit és politikáját a bevándorló gyerekekkel kapcsolatban".

Judd Apatow, a Felkoppintva, A 40 éves szűz és a Csajok alkotója is szólalt fel elsőként a csatorna ellen. "Miért nem látom, ahogy a Fox sztárjai és vezetői felszólalnak? Képzeljétek el, hogy a saját gyerekeitekről van szó. Kinek van filmje, tévéműsora, sporteseménye, hírműsora a Foxnál? Hogy maradhattok csendben, amikor ezt a politikát támogatják?"

Ne maradjon le semmiről!