Jenő
-3 °C
6 °C

Migránsgyerekekről viccelődtek, otthagyná a tévét a sikersorozat rendezője

2018.06.20. 12:07

A meglehetősen kormánybarát Fox News csatorna műsorvezetője, Laura Ingraham hétfőn este arról a több mint 2000, rácsok mögött őrzött, illegális bevándorló szüleiktől elválasztott, zokogó gyerekekről beszélt, akikről nemrég kerültek ki felvételek. Ingraham azt mondta: olyan helyekről van szó, mint a gyerekek nyári táborai, vagy az iskolai kollégiumok.

Úgy tűnik, ez a téma volt az utolsó csepp a pohárban sok filmrendező és tévés számára - írja a Variety. Steve Levitan, a Modern család című sorozat alkotója például először "csak" annyit mondott, "undorodik" attól, hogy egy olyan cégnek - a 20th Century Foxnak - dolgozzon, amelynek bármi köze is van a Fox csatornához, de végül egészen odáig jutott, hogy a Twitteren jelentette be, felmond a cégnél, miután befejeződött a Modern család utolsó évadának forgatása.

Napról napra nehezebb lenyelni, amikor munkába megyek és a befogadásról szóló sorozaton dolgozom, hogy a Fox News a nap 23 órájában a Nemzeti Fegyverszövetséget, az összeesküvés-elméleteket és Trump hazugságait támogatja. Alig várom, hogy befejeződjön a Modern család forgatása, és aztán, megállapodás ide vagy oda, máshol folytathassam."

Ezt írta ki a Twitterre Levitan, bár aztán az ügynöke rászólhatott, hogy ne tegyen elhamarkodott kijelentéseket, és végül kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben tisztázta, hogy nagyon hálás a közvetlen feletteseinek, akik már két évtizede jól bánnak vele. "Egyelőre még lássuk meg, mi lesz ezekkel az emberekkel, és majd akkor hozom meg a döntésemet a jövőmmel kapcsolatban." A Modern családban szereplő családok közül az egyikben egy kolumbiai bevándorló és a gyereke szerepel, a másikban egy meleg pár fogadott örökbe egy ázsiai kislányt.

Levitan a Family Guy alkotója, Seth MacFarlane tweetjére reagált, aki azt írta, "kínosan érzi magát", amiért köze van a Foxhoz. Szintén erre reagált a Twitterren a Kém és a Női szervek rendezője, Paul Feig: azt írta, bár szereti a filmjeit gyártó 20th Century Fox filmes és tévés részlegének munkatársait, azt nem tudja megbocsátani, ahogyan a csatorna hírrészlegénél "támogatják a jelenlegi kormányzat erkölcstelen és gyalázatos cselekedeteit és politikáját a bevándorló gyerekekkel kapcsolatban".

Judd Apatow, a Felkoppintva, A 40 éves szűz és a Csajok alkotója is szólalt fel elsőként a csatorna ellen. "Miért nem látom, ahogy a Fox sztárjai és vezetői felszólalnak? Képzeljétek el, hogy a saját gyerekeitekről van szó. Kinek van filmje, tévéműsora, sporteseménye, hírműsora a Foxnál? Hogy maradhattok csendben, amikor ezt a politikát támogatják?"

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?