Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csintalan Sándor: A Hír TV-ben még a büfést is megfenyegette a Fidesz

2018.08.09. 07:29

Akik ott maradtak a G-nap előtti időszakból, elképesztő tortúrákat éltek át, ezerszer megüzenték nekik a Fideszből, hogy ki fogják nyírni Lajost, hagyják ott, amíg csak lehet, mert a kormánypárti sajtóban háromszoros pénzt kapnak. Ha nem mennek, és 2018-ban győz a Fidesz, akkor soha nem kapnak majd állást a magyar médiapiacon. Még a büfést is megfenyegették.

Ezt nyilatkozta Csintalan Sándor egykori MSZMP-s, MSZP-s és fideszes politikus, a Hír TV most kirúgott munkatársa a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban. Csintalan azt állítja: akik a G-nap után jöttek a Simicska-médiába, pontosan tudták, hogy csak pár évre tervezhetnek. Ezt egyébként az interjú készítője, a korábban a Magyar Nemzetnél is dolgozó M. László Ferenc is megerősíti, ahogyan hasonlóról számolt be Veiszer Alinda is, akit már a választás után, még a mostani hatalomátvétel után kirúgtak.

Csintalan egyébként finoman szólva is szövevényes életpályája ellenére is azt állítja, nem érti Simicska és a Fidesz megállapodását, hogy "az M1 és az Echo Tv mellé miért kell még a visszafideszesített Hír TV is", illetve nem akart olyan dolgokat kérdezni barátjától, Simicska Lajostól, ami miatt az "magyarázkodásra kényszerült volna". Csintalan ugyanakkor utal arra is, hogy a Simicska-média bedarálásának lehettek gazdasági okai is, illetve gyengítette a helyzetüket, hogy a G-nap után nem kerestek külföldi befektetőket.

Csintalan a Narancsban azt is kijelentette: nem igaz, hogy Simicskának lett volna olyan videofelvétele, ami rossz helyzetbe hozhatná Orbán Viktort.

Ne maradjon le semmiről!