Ödön
1 °C
11 °C

A TV2-n sem az emojik, sem a titkolózás nem segített

2018.08.28. 10:53 Módosítva: 2018-08-28 12:56:15

Egy este alapján messzemenő következtetéseket egy nézettségi versenyben nem nagyon lehet levonni, a néző ismerkedik a műsorrenddel, fél lábbal eleve a Balatonban áll, satöbbi. Mindez valahol igaz a tegnap elindult őszi műsorrend eredményeire is, de ettől még a nézettségi adatok elég tanulságosak.

Az RTL egy hagyományos sajtótájékoztatón vezette fel az őszét, nagy truváj nem volt benne, az újságíró kérdezett a műsorok alkotóitól meg szereplőitől, a tévé meg elmondta, mi mikor lesz. A TV2 első körben nem jelentett be semmit, csak kitolt egy rakat emojit a netre és óriásplakátokra, hogy tessék megfejteni, mivel készülünk. A hétfői indulásról sem mondtak semmit, a műsorújságokban az este hétórás sávban konkrétan ez szerepelt:

Találd ki, mit fogsz nézni! ;) (magyar szórakoztató műsor)

A csatorna azt várta ettől, hogy majd a nézők annyira felajzódnak, hogy nagy tömegekben kapcsolnak a TV2-re este hétkor, hogy az őket két hete feszítő elképesztő izgalmakat levezessék Az Ősz Első Nagy Műsorával. A tegnapi Tényekben sem mondtak semmit, pedig az vezette fel A Remek Újdonságot, csak annyit árultak el, hogy két műsor lesz.

Na, a nézők ezt meg konkrétan leszarták.

Az RTL a főműsoridőben a 18–49-es, kereskedelmileg fontos korosztályban 16,4 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 csak 8,6 százalékot. Ami azért elég durva különbség, és mivel ez az emojikampány meg a fene nagy titkolózás is a nyitányra volt kihegyezve, vakarhatják a fejüket a Róna utcában rendesen. Ami a konkrét műsorokat illeti, az olló a Híradó és a Tények sávjában, este 6-kor már eléggé szétnyílt (21,1% vs. 17,01%), majd a hétórásban lett nagyon durva, amikor a második évadát kezdő Nyerő páros 24,1 százalékos közönségarányával szemben A piramis csak 8,3 százalékot tudott.

A piramis a Barátok közttel sem járt jobban, az RTL napi sorozata 16,8 százalékot hozott, közel kétszer annyit, mint Stohl András vetélkedője. Ezzel a felvezetéssel a TV2 másik premierműsora, a Masterchef VIP sem tudott mit kezdeni (8,8%), a műsor első fele a Barátok közt vége ellen indult, a java része a Budapest éjjel-nappal (14,8%), a legvége meg a Dr. Csont (6,4%) versenytársa volt.

Ami pozitívumot ebből ki tud hozni a TV2, az, hogy a Dr. Csontot legalább verték 22:30-tól, illetve azt, hogy aki a Tények után ott maradt a TV2-n, az maradt a Masterchef VIP végéig. Igaz, csak az éppen tévét néző 18–49-es korosztály 8,8 százaléka, de aki a kicsit nem becsüli, ugye. Igazán okosak majd jövő hétre lehetünk, egy teljes hét adatai sokkal többet mondanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?