Ödön
1 °C
11 °C

Megint A mi kis falunk a legnézettebb tévéműsor

2018.09.03. 15:41
Míg a TV2 titkolta az őszi műsorrend első hetét, de olyannyira, hogy a premier napján, azaz múlt hétfőn este 7 előtt 8 perccel még nem lehetett tudni, mi lesz adásban hétkor, az RTL nyílt lapokkal játszott, és nyert, a saját gyártású műsorait megszorítani sem tudta a konkurencia, még az iszonyatosan vérgagyi és vérciki Szenzációs négyest sem.

Minden további előtt itt a 18-49-es

Képernyőfelvétel (4).png

és a teljes lakosságban mért adatsor.

Képernyőfelvétel (5).png

Ezen magyarázni nincs mit, a TV2 veresége szinte totális, 18-49-ben az első 30 legnézettebb műsorszám közé két vasárnap esti filmjük és az azokat felvezető Tények került, a teljes lakosságban pedig csak a hét Tények-adás, és bár mondhatnánk, hogy egy propagandatévének az a dolga, hogy a felülről érkező híreket propagálja, és ezek szerint ennek a feladatának eleget is tett, de azért annyi pénzből, mint amennyit a TV2 költ, ennél többet kéne letenni az asztalra. Egyelőre nem tettek, mert a nagy titkolózással elriasztották a nézőket, akik nem akartak találgatni, és leszarták az emojik mögé rejtett műsorcímeket, így a Piramis és a MasterChef VIP csak kínlódott hétfőtől péntekig. A tavasszal stabilan 18 százalékos közönségarányú Piramis egyszer sem tudott 9 százalék fölé kerülni a kereskedelmi korcsoportban, a MasterChef VIP pedig csak egyszer. A TV2 mától meg is cseréli őket, hátha ezzel javítanak a saját helyzetükön.

Közben az RTL a Nyerő Páros című műsorral saját rekordjait döntögette, a celebvetélkedőbe oltott valóságshow 24,1 százalékkal nyitott és 28,6-ig ment fel, amit előzetesen remélni sem igen mertek az RTL-nél. A Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest is stabilan teljesített, a csütörtök esti Dr. Murphy című sorozat pedig a maga 17,8 százalékos közönségarányával jobb volt, mint bármi, amit a TV2 az egész héten, főműsoridőben tudott nyújtani. Ebben a korcsoportban a Híradó minden este verte a Tényeket, kedden és szerdán konkrétan kétszer annyian nézték az RTL híreit, mint a TV2-ét. Hétvégén is az RTL nyert, szombatom a visszatérő A mi kis falunkkal, (amit többen láttak, mint a TV2 egész szombat estéjét összesen), vasárnap pedig a Szenzációs négyes című, jobb híján showműsornak nevezett vizuális környezetszennyezéssel, ami így is a az éppen tévét néző 18-49-esek 17 százalékát érdekelte, míg a TV2-n a Minyonok csak 13,6 százalékot hozott.

Érdekesség, vagy talán annyira nem is, hogy a köztévén a Forma-1-es közvetítés a maga 21,2 százalékos közönségarányával nyerte szépen a vasárnap délutánt a fiatalabbak körében, de hogy ne csak örüljenek a királyi tévében, a Honfoglaló című műsorukat a Nielsen szerint kedden este fél 8-kor 83 néző látta, pénteken meg 850. 

A teljes lakosságban is az RTL van fölényben, de az előnye már nem olyan nyomasztó, mint 18-49-ben. A Nyerő Párost így sem tudták megverni, és sem A Piramis, sem a MasterChef VIP nem került 12 százalék fölé, de nem háromszoros volt a különbség az RTL javára. A Tények-Híradó különmeccs itt a TV2 javára dőlt el, pár százalékkal ugyan, de négyszer is nézettebbek voltak, a legnagyobb különbséget hétfőn jegyezhettük fel, amikor a TV2-n 725 055, az RTL-en 641 709 nézp követte a híreket. A mi kis falunk a hetet ebben a korcsoportban is nyerte, de a 886 847 fős összenézettség elmarad az első két évadban látott 1,1-1,3 milliós nézettségtől (UPDATE: jóhogy elmarad, télen/tavasszal többen tévéznek, mint nyár végén, vészharangot majd akkor lehet kongatni, ha szeptember végén sem megy feljebb a nézőszám). Vasárnap este a Szenzációs négyes viszont még jobban szerepelt, mint 18-49-ben, pedig ha van olyan műsor, amit senkinek nem szabadna látni, az ez: 18,4 százalékos közönségaránya és 757 896 nézője simán verte a Minyonokat (8,1 és 333 018).

A csatornacsoportok versenyében az RTL 31,3 százalékos főműsoridős közönségarányt tud a TV2 22,6 százalékával szemben. A harmadik helyen a Viacom áll 6,5 százalékkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?