Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Barátnőjével együtt erőszakolt nőket az amerikai valóságshow-szereplő

2018.09.19. 17:44

Legalább két nőt kábított el, majd erőszakolt meg egy amerikai valóságshow egyik szereplője és annak barátnője a kaliforniai Newport Beach városában, írja a USA Today.

A 38 éves, sebészként dolgozó Grant William Robicheaux és 31 éves barátnője, Cerissa Laura Riley a vád szerint különböző gyógyszerekkel és érzéstelenítőkkel kábította el az áldozatokat, akiket aztán együtt erőszakoltak meg.

A férfi a Bravo tévécsatorna mindössze egyetlen évadot megélt, Online Dating Rituals of the American Male című ismerkedős realityshow-jában szerepelt 2014-ben, amelyben saját szavai szerint előbb a tökéletes nőt, majd az álomesküvőt és az idilli amerikai családi életet kereste.

Az első eset 2016 áprilisában történt: a pár Newport Beach egyik éttermében találkozott egy nővel, akit később egy hajós bulira hívtak, majd onnan – amikor már nem tudott magáról – a férfi otthonába kísérték, ahol aztán megerőszakolták.

attorney
Fotó: Orange County District Attorney

Néhány hónappal később, 2016 októberében egy bárban ittak együtt egy másik nővel, akit aztán eszméletlen állapotban vittek fel ismét a férfi otthonába, hogy ott megerőszakolják, ám az áldozat közben felébredt, és sikításokkal jelezte, hogy baj van. Az egyik szomszéd ekkor értesítette a rendőrséget.

A rendőrök szerint ennél sokkal több áldozat lehet, a férfi telefonján ugyanis "ezer meg ezer" álló- és mozgóképet találtak a pár potenciális áldozatairól. A videók között több olyan is van, amelyen a nők jól láthatóan védekezésre képtelen állapotban szerepelnek.

A pár tagjait a letartóztatásuk után óvadék ellenében szabadon engedték. Ügyvédeik szerint határozottan tagadják a vádakat, szerintük minden együttlét közös megegyezésen alapult. Ha bűnösnek bizonyulnak, a nő akár 30, a férfi pedig 40 évet is kaphat.