Ipoly
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Sosem nézték még ilyen kevesen az Emmy-gálát

2018.09.19. 18:52

Alig több mint 10,2 millió nézője volt az idei, NBC-n közvetített Emmy-díjátadó gálának, ami rekordalacsony nézettségnek számít, írja az MTI a Nielsen számai alapján.

A díjátadónak tavaly és tavalyelőtt is 11 százalékkal nagyobb közönsége volt, mindkét évben 11,4 millió néző követte az eseményeket a tévében. A kilencvenes években az Emmy-gála három alkalommal is több mint 20 millió nézőt ültetett a készülék elé.

Az Emmy-gála nézőszámának csökkenése egyébként trendbe illő, a tévében közvetített díjátadók nézettségének visszaesését mutatja. Az Oscar-gálát idén 17 százalékkal kevesebben nézték, mint tavaly, a Grammy-ceremóniára pedig 23 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak.

Az idei Emmy-gála egyébként nem volt túl izgalmas. "A televíziós szakma éves díjkiosztója csak azért nem fulladt teljes apátiába és közönybe, mert egy élő leánykérés picit megtörte a monotonitást. (...) Az este nagy része lapos és unalmas volt" – írtuk a gáláról szóló cikkünkben.

A díjkiosztónak egyébként némi magyar kötődése is volt, hiszen az egyik díjazott a köszönőbeszédébe egy magyar mondatot is belecsempészett. "Anyukám, nagyon szeretlek!" – üzente édesanyjának Alex Borstein, aki a Csodálatos Mrs. Maisel című sorozatban nyújtott alakításával a legjobb mellékszereplőnek járó díjat nyerte el.