Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sosem nézték még ilyen kevesen az Emmy-gálát

2018.09.19. 18:52

Alig több mint 10,2 millió nézője volt az idei, NBC-n közvetített Emmy-díjátadó gálának, ami rekordalacsony nézettségnek számít, írja az MTI a Nielsen számai alapján.

A díjátadónak tavaly és tavalyelőtt is 11 százalékkal nagyobb közönsége volt, mindkét évben 11,4 millió néző követte az eseményeket a tévében. A kilencvenes években az Emmy-gála három alkalommal is több mint 20 millió nézőt ültetett a készülék elé.

Az Emmy-gála nézőszámának csökkenése egyébként trendbe illő, a tévében közvetített díjátadók nézettségének visszaesését mutatja. Az Oscar-gálát idén 17 százalékkal kevesebben nézték, mint tavaly, a Grammy-ceremóniára pedig 23 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak.

Az idei Emmy-gála egyébként nem volt túl izgalmas. "A televíziós szakma éves díjkiosztója csak azért nem fulladt teljes apátiába és közönybe, mert egy élő leánykérés picit megtörte a monotonitást. (...) Az este nagy része lapos és unalmas volt" – írtuk a gáláról szóló cikkünkben.

A díjkiosztónak egyébként némi magyar kötődése is volt, hiszen az egyik díjazott a köszönőbeszédébe egy magyar mondatot is belecsempészett. "Anyukám, nagyon szeretlek!" – üzente édesanyjának Alex Borstein, aki a Csodálatos Mrs. Maisel című sorozatban nyújtott alakításával a legjobb mellékszereplőnek járó díjat nyerte el.