Olivér
4 °C
8 °C

Egyelőre csak pukkantgatnak a TV2 őszi csodafegyverei

2018.10.15. 15:42
Miután az emlékezetes emoji-kampányukkal befürödtek, azaz nem mondták meg milyen műsorokkal indítják az őszt, csak hangulatjelekkel kommunikálták a címüket, a TV2 azt várta a Rendes Ősz, avagy Nálunk Október 8-án Köszönt Be Az Ősz (nem hivatalos) nevű kampányuktól és a mögé tett programstruktúrától, hogy bedarálja az RTL rutinból összerakott őszét, amiben a vasárnapi Szenzációs négyes az egyetlen olyan elem, amivel eddig még nem találkoztunk, bár ha tehetnénk, simán kitörölnénk az emberiség egyetemes történetéből, az tuti. Egyelőre a dara elmaradt, szombaton viszont olyan atomot kaptak a nyakukba, amire nemigen számítottak.

Az "adjunk minden nap saját gyártású műsort" elv egyik nagy támogatója vagyok, nekem az a jó, ha minden nap van miről írni, szóval én nem bántam, hogy egy hét alatt hat új műsorral jelentkezik és további hármat folytat, bár azt soha nem fogom megérteni, hogy miért hisz a TV2 kényszeresen a 3 órás műsorhosszban abban a világban, amiben egy tízperces YouTube-videó készítőjét az online közönség Tarr Bélájaként emlegetik. A TV2-nél másképp gondolkodnak. 

Hétfő:

A hétfőt egy laza 3,5 órás Ninja Warriorral kezdték, ami a teljes műsorfolyamot nézve 16,3 százalékos  közönségarányt hozott 18-49-ben, és ez papíron jó is, hogy a viharba ne lenne az, kétszer annyi, mint amit a Masterchef vagy a Piramis tudott ugyanitt. Persze ha sávonként nézzük, akkor árnyaltabb a kép, 19:00-20:00 között a Survivor 17,3 százalékkal verte a Ninját, ami a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest ellen vigéckedett. Hasonló volt a helyzet a teljes lakosságban, ahol a TV2 műsorát átlagosan 566 ezren látták óránként, a Survivor 658 816-ot hozott, és a Barátok közt is 600 ezer felett teljesített. A főműsorban ezt a napot ettől még a TV2 nyerte a közönságarányt tekintve, 1-0.

Kedd:

Még egy műsor, amit Tilla vezet (a Ninjában ő megmaradt, Kasza Tibor meg beszállt Majka helyére), ezúttal a Legbátrabb páros, három órában. A celebeket versenyeztetős műsort a teljes lakosságban többen látták, mint a Ninját (609  654 néző), de a Survivortól ez is kikapott, a kereskedelmi célcsoportban pedig közönségarányban (17% vs 15,5) maradt alatta. A Máltán hisztiző, zsékategóriás celebek (Palácsik Lilla WTF?) legyűrte a Barátok közt-Éjjel-nappal Budapest kombót, és az este tíz után induló Bogaras szülők című sitcommal (13,9) kiegészülve a második napot is hozta a TV2-nek. 2-0.

Szerda/csütörtök:

A legnagyobb kérdőjel a TV2 műsorrendjében a hét közepe volt, hiszen a szerda és a csütörtök este műsora egyforma volt: Mit tenne a gyereked? címmel egy gyerekműsor Ördög Nórával 90 percben, majd Kasza Tibor Sztárok és párok című vetélkedője dettó másfél órában. Hogy ettől mit reméltek, azt nem tudom, de hogy nem 10.4 / 10 ill.  10,4 / 7,8 százalékos közönségarányt, az tuti. A kereskedelmi célcsoportban ezt a két napot nem is mentette semmi, a Survivor 17,2 és 18, a BK 16,3 és 17,3, az ÉNBP 16,1 és 18,8 százalékkal szárnyalt, a Doktor Murphy című sorozat pedig tíztől 17,4 százalékkal alázta porig az NCIS-t (3,6). 2-2.

Péntek:

A nap, amikor a TV2 is megmutatta végre, mit tud kihozni egy esztrádműsorból, amiben celebek tanulnak be kunsztokat, és amiben Tilla véletlenül nem vezet műsort, csak 3 órán át zsűritag. Ez a Csak show és más semmi, amiben rémesen sok félmeztelen férfi és idétlen celebritás tobzódott 3 órán át - 10,2 százalékos közönségarányért, ami nagy csalódás egy drága műsortól, de legalább azt jelzi, hogy a közönséget egy ponton túl már nem lehet hülyének nézni (dehogynem, csak nem így). Az RTL simán nyerte a pénteket, Survivor 17,3 BK 15,9, ÉNBP 15,1, a TV2 egyetlen sávnyertese a második évadát kezdő Korhatáros szerelem volt (11,5%). 2-3.

Szombat:

Erről a napról felesleges beszélni. A főműsorbban az RTL 26,5 százalékos közönségaránya mellé a TV2 5 százalékot tud felmutatni. Az X-Faktor brutális, 35,6 százalékos közönségarányt hozott, de volt 38 százalékos félórája is, ami valahol tényleg borzasztó, hiszen a bikucsunáj-kör megy még mindig, a fahangú szerencsétlenekkel. A TV2 a MasterChef Juniort, a gyerekek főműsorát áldozta fel a tehetségkutatóval szemben (5,2%), erre az amerikai angolban vagy egy jó kifejezés, a dick move. 3-3

Vasárnap:

A Tilla vezette Sztárban sztár nyerte az estét, de fennállása legrosszabb számaival: 17,3-as közönségarány 18-49-ben és 846 ezer néző teljes lakosságban - tavaly 1,04 millió és 26 százalék volt a nyitány. Az RTL Szenzácisó négyesét 505 ezer néző látta, és 10,7 volt a közönségaránya, ami, ha TV2 lennék, menten úgy kommentálnék, hogy leverte a Csak show vagy semmit, de nekem még nem mentek el otthonról. A napot a TV2 bőven nyerte, 6 százalékos különbség főműsorban az komoly, az agyonverés kategóriának az alja. 3.4.

Egyebek: 

  • A Viasaton a 200 első randi a második héten picit visszaesett, hétfőn 2,5 százalékot hozott, de kedden már 4,5-et, utána meg beállt 3 fölé, azaz átlagban a Viasat 2 százalékos, főműsoros közönségarányát bőven túlszárnyalja. 
  • A péntek esti görög-magyar futballmeccs 18-49-ben 126k nézőt vitt el a nagy tévékről és 9,8 százalékos közönségarányt.
  • Csütörtök este a Jack Reacher című akciófilm 6,8 százalékos közönségarányt hozott este kilenctől a Mozi+-nak, és majdnem elkapta a TV2-n a Sztárok és párok c. rettenetet (7%)
  • A Gasztroangyal szombat délután 5-től még mindig 250 ezer nézőt érdekel a Duna TV-n, és nyeri a sávját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?