Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Zappe Gábor, az Index volt főszerkesztő-helyettese

2019.04.07. 09:09 Módosítva: 2019.04.07. 17:47

Szombaton este tragikus hirtelenséggel meghalt Zappe Gábor újságíró, szerkesztő, az Index volt főszerkesztő-helyettese – tudatta lapunkkal a család. Gábor egy budapesti kórházban, családja körében hunyt el. 47 éves volt, háromgyerekes édesapa.

Zappe Gábor 1971-ben született, négy testvére volt, édesapja, Zappe László a Népszabadság volt kulturális szerkesztője, ma is aktív színikritikus. Gábor a József Attila Gimnáziumban tanult, a Kaffka Margitban érettségizett, majd a Miskolci Egyetemre járt.

Az újságírással 1994-ben kezdett foglalkozni. Még a gimnáziumból ismerte Uj Pétert, az Index alapítóját, volt főszerkesztőt, az ő hívására jött 2000-ben az Indexhez. Először a politika rovat vezetője, 2002-től főszerkesztő-helyettes volt. 2006-ban bízták meg a lapcsoporthoz tartozó Velvet főszerkesztésével, 2011-től a Dívány főszerkesztője is volt, és ő vezette a port.hu-t is.

A CEMP csoporttól 2017 elején távozott, májusban az akkor újrainduló Zoom.hu főszerkesztője lett, ám szeptemberben távozott onnan. Ez év januárjától a Green Go elektromos autómegosztó rendszernél dolgozott.