Új generációra hajt a Star Trek

2019.04.29. 09:52

Mindenki áldását adta, saját Star Trek rajzfilm-sorozaton dolgozhat a Nickelodeon - írja a Variety. A történet egy csapat, a törvényeket nem tisztelő tinédzserről szól majd, akik rábukkannak egy  elhagyott Csillagflotta-hajóra, és azzal kelnek útra.

Hogy mi lesz a címe, azt még nem tudni, de az már biztos, hogy Kevin és Dan Hageman dolgozik rajta. A testvérpár a Trollhunters, illetve a Ninjago: Masters of Spinjitzu sorozat írói között is szerepelt.

A Star Trek fő küldetése, hogy álmodozók újabb és újabb nemzedékeit sarkallja arra, hogy egy szebb jövőt építsenek. Dan és Kevin tiszteletben tartotta ezt a felfedező szellemiséget, a Nickelodeon csapat pedig alig várja, hogy a Star Trek világát új generációkkal ismertethesse meg

- nyilatkozta Alex Kurtzman, akit a CBS TV tavaly azzal bízott meg, hogy öt évig felügyelje a Star Trekkel kapcsolatos televíziós tartalmakat. 

Ez a rajzfilmes sorozat csak egyike a sok újdonságnak, gőzerővel folyik az univerzumépítés:

  • Még februárban berendelték a Star Trek: Discovery harmadik évadát.
  • Készül egy olyan sorozat, amiben Patrick Stewart Picard kapitányként tér vissza
  • Külön műsort kap majd a Star Trek: Discoveryben megismert Philippa Georgiou is, akit Michelle Yeoh alakít.
  • Ráadásul a CBS még 2018-ban áldását adta egy másik animációs sorozatra. Persze a Star Trek: Lower Decks inkább a felnőtteknek szól majd, hiszen az alkotói csapatot a Rick és Morty írója, Mike McMahan vezeti majd.