Jolán, Vid
13 °C
27 °C

Minden rekordot megdöntött a Trónok harca záróepizódja

2019.05.21. 08:43

Helyi idő szerint vasárnap este vetítették a Trónok harca legutolsó epizódját, a nyolcadik évad teljes sorozatot lezáró hatodik részét, ami a várakozásoknak megfelelően fel is robbantotta a tévéipart: A Vastrón című rész nemcsak a sorozat saját korábbi rekordját döntötte meg, de a Maffiózókét is - írja a TVLine.

Az epizódot csak vasárnap este, valós időben 13,6 millióan nézték, ami megdöntötte a sorozat saját, múlt heti rekordját: a végső összecsapásról szóló, szerintünk amúgy meglehetősen rossz részt "csak" 12,5 millióan követték a bemutatóval egy időben. A rekordot eddig a Maffiózók negyedik évadának nyitórésze tartotta 13,4 millió nézővel, de az HBO saját Vastrónját most már más foglalja el.

Az HBO összes platformján (tévén, az HBO GO-n és az HBO NOW-n) összesen 19,3 millióan nézték meg a sorozatzáró részt, ami megint csak az előző epizód 18,4 milliós rekordját döntötte meg.

A nézők egyébként C-s (magyar osztályzatok szerint 3-as) értékelést adtak az utolsó résznek, ami minimálisan jobb annál, mint amilyenre az egész évadot értékelték: az C- osztályzatot kapott. Ezzel egyébként mi is egyetértünk: az epizódkritikánk hamarosan olvasható lesz az Indexen.

A nyolcadik évadot átlagosan és mindenféle megtekintést számolva részenként 44,2 millióan néztek meg, ami 10 százalékos emelkedést jelent a 7. évadhoz képest. A valós idejű nézettség így alakult az évad részeiben: 11,8, 10,3, 12,07, 11,8, 12,5, majd végül 13,6 millió néző.

Ne maradjon le semmiről!