Kétmilliós bírságot kapott a TV2 a pucér Majka és Tilla miatt

2019.06.20. 11:35

2 millió 345 ezer forintra bírságolta a TV2 szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Az ok, hogy a Bezár a bazár! című műsor előzeteseit márciusban és áprilisban 67-szer nem megfelelő időpontban sugározták. A Médiatanács szerint az ajánló "megkérdőjelezhető magatartásmintát közvetített azzal, hogy a kvízműsort a műsorvezetők meztelen futásával próbálta népszerűsíteni. A műsorelőzetes humoros jellege sem ellensúlyozta a nem a védendő korosztály érettségi szintjén ábrázolt meztelenséget". A kérdéses reklámban két műsorvezető, Majka és Tilla szerepelt meztelenül.

mk1

A Life TV szolgáltatójára pedig 80 ezer forint bírságot szabtak ki, amiért a Ha ciki, ha nem: beteg vagy! című műsoruk előzeteseit márciusban nyolc alkalommal is napközben vetítették. "Az előzetesekben olyan ritka vagy extrém betegségeket, orvosi beavatkozásokra utaló naturalisztikus jeleneteket mutattak, amelyek a védendő korosztály 16 év alatti tagjaiból szorongást, túlzott félelmet válthattak ki" - indokolta döntését a Médiatanács.

Az előzeteseket mindkét csatornán csak a 21 és hajnali 5 óra közötti sávban lehetett volna vetíteni, 16-os korhatár-besorolással.