Nekiment Trumpnak a Drót írója

2019.07.29. 10:36

Donald Trump veszélyes és koszos helynek nevezte Baltimore-t, amire a kultikus Drót HBO-sorozat - ami ugyebár Baltimore-ban játszódik - írója, David Simon Twitteren reagált. Simon üres és rasszista, csak magával törődő senkinek titulálta az Egyesült Államok elnökét, írja a Vulture. 

Mi is megírtuk, hogy Donald Trump a hétvégén ismét billentyűzetet ragadt, és a Twitteren undorító és veszélyes, rágcsálókkal teli helynek nevezte Baltimore-t. A bejegyzésben Trump Elijah Cummings demokrata képviselőnek és körzetének ment neki: Trump azért támadta Cummingst, mert az több vizsgálatot is kezdeményezett Trumppal szemben, főként bevándorláspolitikai ügyekben. 

A Twitter-bejegyzés után a demokrata Nancy Pelosi rasszista támadásnak nevezte az elnök szavait, mivel a körzetben élők több mint fele fekete. Baltimore polgármestere, Bernard "Jack" Young szerint Trump csalódást okozott az embereknek, de a Baltimore Sun sem hagyta reakció nélkül az esetet.

De nemcsak a politikusok és a média, hanem olyan civilek is Baltimore védelmére keltek, mint például a Drót (The Wire) írója, David Simon. Szombaton Twitter-bejegyzésében azt írta, 

Ha ennek az üresfejű, rasszista csalónak tényleg Nyugat-Baltimore-ban kéne töltenie legalább öt percet és találkoznia bármelyik itt élő amerikaival, összepisilné magát. 

 Amikor a korábban bűnügyi újságíróként, íróként és producerként is dolgozó Simont megkérdezték, hogyan is érti pontosan ezt a kiírását, ezt írta válaszul, szintén Twitteren:

Ez azt jelenti, hogyha az elnök kiszállna a limuzinjából és hirtelen kisebbségben találná magát, alaposan összepisálná magát csak ettől. Azoknak az embersége, akikkel találkozna, nem számítana neki; csak az, hogy nem fehérek, meg az, hogy kényelmetlenül érzi magát. Szóval nem jönne el. 

Néhány twitterező megpróbált vitázni Simonnal, mondván, hogy az HBO drámája, a Drót, amely Baltimore-ban játszódik, szintén Trump álláspontját erősíti. Simon erre azt reagálta, hogy a Drótot nem úgy kell nézni, mint valamit, ami kizárólag Baltimore-ról beszél - mert az inkább szól helyszíntől függetlenül az összes amerikai városról, mintsem csak magáról Baltimore-ról.