Az RTL Klub 2020-ra már három új sorozatot jelentett be

2019.09.04. 17:13 Módosítva: 2019.09.04. 19:37

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, egyben programigazgatója a Nagy Kreatív Márkanap konferencián jelentette be, hogy az RTL továbbra is az első számú hazai sorozatgyártó csatornaként szándékszik jelentkezni, és ennek megfelelően folytatják az eddigi, 90 százalékosan bevált sormintát.

image 14cb47ad3e024960f1b3107a1449 (1).png

Az újkori magyar tévés sorozatkaland az HBO-n indult a Társas játékkal és a Terápiával, amit ott az Aranyélet követett, az RTL-en pedig a Válótársak című holland alvázra felhúzott karaktercentrikus dramedy. Aztán A mi kis falunk rárúgta az ajtót az addig a sorozatok láttán csak tétován legyintgető többi tévére is, és jött a Korhatáros szerelem (TV2), az Egynyári kaland (MTVA), a Csak színház és más semmi (MTVA), a Tóth János (MTVA), a Bogaras szülők (TV2), a 200 első randi (Viasat), A tanár (RTL), az Ízig-vérig (Viasat), a Drága örökösök (RTL), az Alvilág (RTL) és legutóbb a Jófiúk (RTL). Ez azért nem rossz menet, akárhonnan is nézzük.

Az RTL 2020-ra három újdonságot jelentett be, és melléjük a Drága örökösök folytatását is, de lesz harmadik Tanár-évad, és folytatódni fog a Mi kis falunk is természetesen. A Jófiúk vélhetően az első évad nézettségétől függően térhet vissza, de nem nagyon fogadnék ellene, ha muszáj lenne pénzt tenni rá.

A három újdonság:

  • Bátrak földje – Kalamár Tamás (Barátok közt, Oltári csajok) kiegyezéskori kosztümös telenovellája, azaz zárt végű, 80 részes, napi sorozata. Főszereplők: Szász Júlia, Bárnai Péter, Litauszky Lilla, Kenderes Csaba. (Producer Kalamár Tamás és Ondruss Ilona, gyártó a Paprika Studios)
  • Apatigris – Hazai fejlesztésű dramedy egy apáról, aki egyedül neveli a három lányát. Scherer Péter, Gryllus Dorka, Haumann Péter, Michl Juli és Rujder Vivien is lesz benne. (Producer Herman Pierre, rendező Herczeg Attila, gyártó a Paprika Studios.)
  • Mellékhatás – Hazai ez is, ráadásul krimi, az első képsorok alapján kemény, mint a vídia, béranyaság, meddőség, gazemberség, verekedés, amit el tetszik tudni képzelni. Szereplők: Nagy Zsolt, Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Borbély Alexandra és Sztarenki Dóra. (Producer Herman Pierre, rendező Kovács Dániel Richárd, gyártó a Solaz Media.) Ezt már elég régóta tervezgették és csúsztatták, első premierdátuma 2018-ra volt kiírva.