Karácsony Gergely a közterületekről is kitiltaná a Lokált

2019.10.16. 11:00

Az Indexnek interjút adó új budapesti főpolgármester „hazug” kiadványnak nevezte a Lokált, a KESMA ingyenesen terjesztett lapját, és kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni „a hazugságokat”. A lapnak érvényes szerződése van a BKK-val, jelentette ki Karácsony, de kapásból nem tudta felidézni, hogy abban milyen feltételek vannak a felmondást illetően. 

A 2016-os szerződésre emlékszem, ha van újabb, arra nem. Nem ismerem a feltételeket, de utasítani fogom a BKK-t, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket és mondja fel a szerződést.

A Lokál 2016 nyarán a korábban ingyenesen terjesztett, Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Metropolt váltotta fel a piacon. 150 ezer példányban nyomtatták eleinte, forgalmasabb tömegközlekedési csomópontokban, megállókban, vasút- és buszállomásokon lehetett találkozni vele. A kiadója a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. volt, az induláskor a tulajdonosa félig Habony Árpád, félig pedig az a Győri Tibor volt, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetőjeként szerepelt.

A lap igen hamar átalakult a bulváros, könnyed reggeli olvasmányélményből a kormány propagandahadjáratának egyik katonájává, aminek hitelességéről csak egy szám: volt olyan helyreigazított cikkük, amiben 15 állításból 11 hamisnak bizonyult.  • Tippek
  • Lakáshitel