Sorozatként folytatódik tovább A bárányok hallgatnak

2020.01.13. 10:18

A CBS bejelentette, Clarice címmel fut majd náluk az sorozat, aminek A bárányok hallgatnak című filmből, illetve Thomas Harris azonos című regényéből megismert ügynöknő, Clarice Starling lesz a főszereplője. A sorozat 1993-ban, vagyis egy évvel a film történései után veszi majd fel a fonalat. 

Egyelőre nem tudni, hogy ki alakítja majd az FBI-ügynököt, akit az 1991-es horrorklasszikusban Jodie Foster formált meg, a 2001-es Hannibalban pedig Julianne Moore, de az már biztos, hogy Alex Kurtzman (Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard) és Jenny Lumet (Star Trek: Picard) írja majd a forgatókönyvet, és Aaron Baiers  (Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard) is besegít vezetőproducerként. 

Az alkotók óriási megtiszteltetésnek érzik, hogy több mint 20 év után újra teret kap "Amerika egyik legkitartóbb hőse". Hozzátették, az ügynöknő története mindig aktuális, sőt, erre a történetre most különösen nagy szükségünk van.

A Lifetime az MGM-mel közösen egyszer már megpróbált sorozatot készíteni az ügynöknő történetéből, ez a kiképzést követő időszakról szólt volna. Ez a projekt végül nem valósult meg, illetve ha a Hannibal nem ért volna véget három évad után, Bryan Fuller, a sorozat alkotója szerint könnyen lehet, hogy náluk is feltűnt volna a karakter. 

(Forrás: Variety)