Végre ki lehet kapcsolni a Netflix egyik legidegesítőbb húzását

2020.02.07. 08:28

A világ legnagyobb streaming-szolgáltatója, a Netflix bejelentette, hogy mostantól ki lehet kapcsolni a sorozatok epizódjainak automatikus lejátszását, és azt a funkciót is, hogy amikor kijelölünk egy filmet vagy egy sorozatot, akkor elindul annak az előzetese.

Az utóbbi különösen idegesítő tud lenni akkor, amikor csak szeretnénk nyugodtan böngészni a felhozatalt, de elég hangosan elindul egy előzetes, és nem tudjuk sehogy kikapcsolni, csak úgy, ha továbbléptetjük.

Ez a Gizmodo szerint akkor volt különösen kellemetlen, amikor korhatáros sorozatok vagy filmek előzetesét kezdte el játszani a felhasználók akarata ellenére. A portál azt hozza fel a legrosszabb példának, amikor egy sorozatgyilkosról utáni nyomozásról szóló Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer előzetese rögtön kiscicák megölését dörgölte a nézők orra alá. Az automatikus lejátszás lehet hasznos akkor, amikor egy sorozatot minél hamarabb le akarunk darálni, de ha szünetet akarunk tartani, akkor gyorsan kell cselekedni, mert a stáblista indulásával a Netflix pár másodperc késéssel azonnal elindítja a következő epizódot.

wibrr58fpcigxl1ztrqs

Most ezt a két funkciót ki lehet kapcsolni, méghozzá úgy, hogy böngészőben kell megnyitni a beállításainkat (például ezen a linken), az adott profilunkkal belépni, és a két opció közül kipipálni azt, amit nem szeretnénk. A Netflix szerint várni kell egy kicsit, hogy a beállítások érvénybe lépjenek, esetleg segíthet az, ha váltunk a profiljaink között.