Vaszily Miklós az IndaMedia csoport új társtulajdonosa

2020.03.31. 13:57

Másfél évvel azután, hogy az IndaMedia csoport Ziegler Gábor és Oltyán József 50-50 százalékos arányú tulajdonába került, Oltyán József eladta a maga részét, amely Vaszily Miklóshoz, a TV2 jelenlegi elnökéhez került. Erről és terveiről a Portfoliónak adott interjújában beszélt Vaszily, aki korábban az Index, majd később az Origo, illetve az MTVA vezérigazgatója is volt.

Vaszily a lap kérdésére elmondta, hogy már régebb óta szeretett volna ismét tulajdonosi pozíciót vállalni, és a TV2 elnökeként operatív vállalatvezetési terhek nem nyomták a vállát, így volt ideje gondolkodni azon, milyen trendek, fejlemények várhatóak. Úgy látja, a médiapiac jelentős ütemben alakul át a koronavírus-járvány hatására, belépési szándéka pedig találkozott Oltyán József kiszállási szándékával. A tranzakció rövid idő alatt futott át, a vételárról nem nyilatkozott, ám azt hozzátette, hogy egy komplex finanszírozási struktúráról van szó, komoly kötelezettségvállalással.

Vaszily a szerepekről azt mondta, tulajdonostársa, Ziegler Gábor az operatív vezetést látja el a cégben, magára pedig inkább stratégiai szereplőként tekint. „Bízom benne, hogy az elmúlt 20 évnyi médiapiaci tapasztalatom hozzájárulhat a társaság további fejlődéséhez.” 

Vaszily a terveiről azt mondta, az IndaMedia tulajdonosi oldalról üzemeltető, fenntartó szerepet töltött be az elmúlt két évben, a jövőben azonban ő ezen változtatni szeretne, és egy dinamikusabb pályát képzel el a cégcsoportnak, 

akár akvizíciókkal, akár komolyabb fejlesztésekkel, belépésekkel más területekre, akár partnerségekkel.

A TV2 elnökét az IndaMedia partneréről, az Indexről is kérdezték, erre azt válaszolta, hogy a cég vezetésének és a lapot tulajdonló alapítványnak a feladata az, hogy

minden politikai oldaltól független, minden beállítottságú olvasónak szerethető online médiacéget csináljanak, és a legnagyobbak legyenek, ennyi az elvárás feléjük. Ebben érdekelt az Indamedia Csoport is.

Disclaimer! Az Indamedia Csoport az Index.hu Zrt. stratégiai partnere, a csoport nem tulajdonosa az Indexnek.  • Hírek
  • Megtakarítás