Mit nézzen, ha gyűlöli a karácsonyt?

2007.12.25. 00:35

Szar nap ez a mai is. Nem is lehet pontosan megfogalmazni, hogy miért. Különben is saját harákolására ébredt, ez a rohadt influenza is kerülgeti már egy ideje, és a tegnapi bor is dugóízű volt, és a mai is az lesz, meg a holnapi is. És akkor a mindent átható fenyőfa- és szeretetszagról még nem is beszéltünk.

Mindegy, ilyen hangulatban megnézheti mondjuk a Hókirálynőt, amelyben fagy, halál, jégcsapszív, de azért a happy end előtt gyorsan kapcsoljon el, nehogy elrontsa a napját (Duna, 6:25). Kapcsoljon át mondjuk A múmia visszatérre, ami sokkal később van, mint a Hókirálynő, de ez most lényegtelen. Szóval múmiás gagyihorror - ez való önnek mára (Cinemax, 12:25). Aztán a Horrorbusz, ami a címe alapján szintén jónak ígérkezik, mert ha valamit rühell, akkor az a sok büdös emberrel telitömött busz. Na most végre jól megkapják.

De a legjobb cím, ami illik az ünnephez, meg a mai naphoz: a Nyomorultak. Kár hogy ennek is jó a vége, ha jól emlékszem, mindegy, ezt is csak addig szabad nézni, amíg dúl a nyomor (Europa, 16:10).

Kellemes depresszióba tudjuk magunkat ringatni a Napok romjai című filmdrámával, főszerepben Anthony Hopkins (Europa, 20.00). És jöhet a Pók hálójában című thriller is, mert az esték a legrosszabbak ebben az időszakban (Sat1, 22.15). Esetleg a Kocka című paranoiás képzelgés 23:25-től a film+-on. De ha tudunk németül, akár el se kapcsoljunk a Sat1-ről, hiszen rögtön ezután egy másik thrillerrel tarthatjuk magunkat ébren (de minek?), a Femme fatale-lal (Sat1, 0:15). Vagy, ha mégis inkább magyarul beszélő borzongásra vágynánk, hajnali fél három után öt perccel kezdődik az Álmatlanság Al Pacinoval és Robin Williams-szel a film+-on.

Az Apocalypto ezeknél a soft ijesztgetősdiknél tovább megy, ebben legalább rendes, tisztességes mészárlás van, ahogy az az ünnepi légkörhöz dukál (HBO, 23:15). A Római birodalom bukása ennyire nem lesz véres, az tuti, de legalább a címe jól hangzik, jobb, mint például a Jézus születése (ATV, 21:00). És hát szerepel benne Sophia Loren is.

Ha a család nem kaparintja meg valahogy a távirányítót, és nem próbálkozik a Shrekkel, akkor van még Póker (Sport1, 21.15), NFL (Sport2, 20:00).

És ha ez önnek nem elég, akkor célozza meg a dvd-s polcot, vagy ugorjon le egy kölcsönzőbe, és szerezze meg mondjuk Tarkovszkijtól a Stalkert, vagy az Elveszett gyerekek városát, esetleg a Nosferatut. De illik az alkalomhoz A texasi láncfűrészes gyilkos is.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!