Olivér
5 °C
8 °C

Árverési csatorna indul

2006.07.03. 11:53
Egyedi ékszerekre és antikvár könyvekre is licitálhatunk tévén keresztül, sőt sci-fi- és krimiadó is indul a nyáron. Az új csatornák magyar nyelven sugároznak, de csak digitális rendszerekben lesznek elérhetőek.

Új hazai kábelcsatorna indult Domino Tv néven, mely telefonos játékokat, műveltségi vetélkedőket és árveréseket sugároz a nap 24 órájában. A telefonos játékokon, ahogy az már szokás, értékeses tárgyakat lehet nyerni, az árveréseken pedig antikvár könyveket, festményeket, egyedi ékszereket vásárolhatnak a nézők.

Az árverések pontosan úgy zajlanak majd, mint a hagyományos árverések: ismertetik a katalógusban szereplő tételeket, regisztrálják a telefonon jelentkező érdeklődőket, majd megkezdődik a licitálás.

A csatorna május 15-én kezdte meg a sugárázást, de egyelőre csak az Antenna Digital rendszerében fogható. Aradi Péter, a csatorna tulajdonosa a Kreatív Online-nak elmondta: ez jelenleg ötvenezer háztartást jelent Budapesten és környékén, de nyár végére már terveik szerint 250-300 ezer háztartásban lesz fogható a Domino Tv adása. A csatorna jelenleg tárgyalásokat folytat több kábelszolgáltatóval is.

Krimi és kaland

A Sony Pictures tévécsatornája, a sorozatokat és filmeket sugárzó AXN továbbosztódik, elindul ugyanis az AXN Sic-fi és az AXN Crime is. Az AXN Sci-fi olyan tudományos-fantasztikus sorozatokat sugároz hétköznaponként, mint a Star Trek: Enterprise, Andromeda vagy a Sliders, hétvégenként pedig hasonló témájú mozifilmeket tűz a műsorára.

Az AXN Crime krimisorozatokat és thrillereket sugároz, többek közt a csatornán lesz látható a Kemény zsaruk, A körzet című sorozat is. Mindkét csatorna reggel tíztől hajnali négyig, napi 18 órában sugároz majd.

Az AXN Sci-fi és az AXN Crime nem csak Magyarországon, de Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is elérhető. Az előfizetéses, de reklámidőt is értékesítő csatornák Magyarországon szinkronizálva, Lengyelországban hangalámondással, a román és bolgár piacokon pedig feliratozva sugározzák adásaikat.

A két tematikus csatorna itthon csak a digitális rendszereken lesz elérhető, egyelőre azonban még ennél is szűkebb körben, az Antenna Digital rendszerén fogható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?