Sms-ben mondott fel Bagi és Nacsa

2007.01.22. 18:45
A parodisták egyszerűen nem mentek el saját műsoruk felvételére. Az Index információi szerint Nacsa Olivér a Tv2-nél szeretné folytatni, azt nem lehet tudni, hogy Bagi Ivánnal mi lesz. A páros többmilliós kötbérre számíthat.

Egyszerűen nem ment el a Bagi-Nacsa show forgatására a két főszereplő Bagi Iván és Nacsa Olivér, sőt az ATV, illetve a csatornának beszállítóként dolgozó Happy Film Média Kft-nek is csak egy sms-ben jelezték, hogy tulajdonképpen elállnak a műsorgyártásra vonatkozó szerződéstől.

Sms-ben mondtak fel

"Pénteken délután kaptam egy homályos sms-t Nacsa Olivértől, hogy köszönik az együttműködést, és azután hétfőn már meg sem jelentek a show első forgatási napján" - nyilatkozta az Indexnek a műsor producere, Hajdú Péter, aki nem igazán érti, hogy miért hagyta ott hirtelen a készülő produkciót a két parodista, amikor pénteken még a forgatókönyvet véglegesítették egy hosszúra nyúlt értekezleten.

"A forgatókönyv minden egyes elemét látta Bagi Iván és Nacsa Olivér is, sőt a legtöbb ötlet egyenesen tőlük származik. Például Nacsa találta ki, hogy a műsor első televíziós paródiája a Mónika show-t figurázza ki" - állítja a producer.

A parodisták egyébként a szakításról nem szóltak senkinek, még a főszerkesztő Nagy Tamásnak sem, akit egyébként ők kértek fel a műsor szerkesztésére.

Országos tévére vágyik

Az Index információi szerint Nacsa Olivér egyszerűen nem tudott elég időt szakítani az ATV paródiaműsorára, mivel a Tv2 jégtáncshowjára készül éppen. A műsorba egyébként elengedte Hajdú Péter producer, de úgy tudjuk, hogy azt már nehezményezte, hogy Nacsa Olivér engedély nélkül vett részt a Fábry show felvételén. Úgy tudjuk, Nacsa Olivér egyeztetés nélküli vendégszereplése miatt az utóbbi napokban megromlott a producer és a műsorvezetők viszonya.

Az érvényes szerződés szerint egyébként Bagi és Nacsa minden televíziós fellépését engedélyeznie kell a producernek, ha mégis az engedélye nélkül szerepelnek, a szerződés megszegéséért közbért kell fizetniük. Az Index információi szerint az elmaradt adásnap miatt fizetendő kötbérrel együtt a parodista páros már több mint 10 milliót kell, hogy fizessen a szerződés megszegéséért. Ezt peres úton hajthatja be rajtuk a műsorgyártó cég.

Persze ez az összeg nem rendíti meg a parodisták anyagi helyzetét, ha egy másik televíziós társaság átvállalja tőlük a bíróságon kiszabott kötbér kifizetését. Iparági pletykák szerint a Tv2 a jégtáncos műsor mellett más produkcióban is számít Nacsa Olivérre, de úgy tudjuk, hogy a Tv2 nem számol Bagi Ivánnal.

Az Index meg akarta szólaltatni az ügyben Nacsa Olivért is, de ő egész nap elérhetetlen volt

Lelépnek

Nem szokatlan, hogy a magyar médiaszemélyiségek szerződésszegéssel igazolnak új csatornához. Így távozott például Havas Henrik, akit azért bocsátott el az RTL Klub, mert engedély nélkül szerepelt a Big Brother egyik kiszavazóshow-jában, vagy az egykori valóságshow-szereplő Pongó, aki megunta, hogy a Tv2 nem ad neki elég lehetőséget, ezért beköltözött az RTL Klub Való Világ-villájába.

A legismertebb eset talán Friderikusz Sándor szerződésszegése volt, ami miatt a másorvezetőnek végül 214 millió forintot és azok kamatait kellett megfizetnie, amiért 1999-ben az utolsó pillanatban nem adta át a Meglepő és mulatságos című show adáskazettáját az RTL Klubnak. A kamatok miatt 2005-ben, az ítélet kihirdetése után Friderikusz már közel félmilliárd forinttal tartozott a tévécsatornának.