Jobbos tévét indít Bencsik

2005.09.06. 16:50
A példakép az arab Al-Dzsazíra, és a Demokrata főszerkesztője nem szeretné, ha a baloldal akárcsak szóhoz jutna a tévében. A jobboldali televízió műsorát valószínűleg csak DVD-n terjesztik majd.

Tévécsatornáknak kezdetben heti négy órányi műsort kínáló "földalatti televíziót" indít a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztőjének ügyvezetésével működő társaság idén októberben.

"Markánsan jobboldali véleményműsor Magyarországon ma nem kap teret" - mondta az MTI-nek kezdeményezésükről Bencsik András, aki szerint "a vélemények tükrében van ma minimum ötmillió magyar állampolgár, aki ezt igényli".

"A választási kampányban aktívan részt akarunk venni: igazából ez lesz a televízió referenciája" - tette hozzá, az arab nyelvű al-Dzsazíra hírtelevíziót nevezve mintaképüknek, amiért az sajátos nézőpontot felvonultatva tudott ellenpontot képezni a nagy amerikai hírcsatornákkal szemben.

Azt nem kívánta elárulni, milyen módon terjesztik majd a műsort, csak azt, hogy "nagyjából hetilap-árban" kaphatják majd meg az érdeklődők.

Mint mondta, a Demokrata Videó Televízió (DVTV) Kft. által készített és terjesztett programban "a betiltott műsorok mind benne lesznek", ezek közé sorolva a korábban általa is készített Sajtóklubot, vagy a Terítéken-t.

Az új médium "őszinte, nyíltan a nemzeti, polgári értékrendet követő" lesz, és "eszünkben sem lesz kiegyensúlyozni" a politikával, közélettel, tudománnyal és kultúrával foglalkozó műsorokat - tette hozzá.