Szexuális zaklatás a valóságshow-ban

2006.07.04. 14:12
Az ausztrál Big Brother női szereplőjét a kamerák előtt lefogták és arcát egy másik férfi ágyékához nyomták. Az ausztrál miniszterelnök leállítaná a műsort.

Ausztráliában szexuálisan zaklatta a Big Brother egyik női szereplőjét két másik játékos, ráadásul a bekamerázott házban. Az eset újabb vitát robbantott ki a televíziós műsorral kapcsolatban. John Howard ausztrál miniszterelnök hétfőn felszólította a műsort sugárzó televíziós csatornát, hogy vegye le műsoráról a valóságshowt.

"Ez véleményem szerint csak jó ízlés dolga"A Channel Tennek most önkritikát kéne gyakorolnia, és egyszerűen le kéne vennie ezt az idióta programot a műsorról" - fogalmazott John Howard egy rádióinterjún.

Mindez azután történt, hogy az egyik 22 éves női játékos elmondta, hogy két férfi szereplő brutálisan megalázta őt. Egyikük lefogta, miközben a másik arcához dörzsölte a nadrágját az ágyékánál - mesélte könnyek közt a show többi szereplőjének. Ez a beszélgetés később az esti televíziós összefoglalóba is bekerült, magát a szexuális zaklatást azonban nem mutatta a csatorna, csak az internetes adásfolyamban volt látható.

Az eset után a Daily Telegraph című lap a nézőszámokat szem előtt tartó cinizmusnak minősítette a jelenet sugárzását. A televíziós csatorna a műsort ért bírálattal kapcsolatban csupán annyit közölt, hogy a szabályok megsértése miatt a női szereplőt molesztáló két férfinek távoznia kellett, a rendőrség és az ügyészség azonban nem folytat nyomozást az esettel kapcsolatban.