Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A CNN fizet a szerbeknek

2007.02.02. 12:11
A Szerbia szépségeiről készített imázsfilmben a CNN nagyokat hibázott: román templomot mutogatott, és a képeket kazah népzenével festette alá.

A CNN Szerbiát bemutató, 507 képből álló filmje alatt végig kazah népzene szólt, adta hírül a B92 News nevű belgrádi portál. A CNN azzal mentegetőzött, hogy Szerbia és Kazahsztán zenei anyaga ugyanazon a lemezen volt.


Részlet a filmből
forrás: B92.net

Az amerikai televíziós társaság visszafizet félmillió eurót az imázsfilmet megrendelő Belgrádnak, illetve a hibáját azzal is kompenzálja, hogy kétszer annyit vetíti majd a reklámfilm kijavított változatát.

Az is kiderült, hogy a kazahsztáni turisztikai filmet három hónappal előbb készítették, mint a szerbet, és mindkét filmet ugyanaz a stáb forgatta.

Nemcsak a zene volt hibás a Szerbiát reklámozó film alatt, hanem az egyik felvétel is, amelyen egy templom látható, de az a Duna romániai oldalán van. Ezeken kívül minden más stimmelt.