Megszűnik a Dáridó

2002.08.22. 15:18
Ősztől nem látható többé a sokáig a tv2 "zászlóshajójának" számító lakodalmas esztrádműsor, a Lagzi Lajcsi nevével fémjelzett Dáridó. A magyar televíziózás egyik legsikeresebb műsora a fiatalítás áldozata lett.
Nem tér vissza ősszel a tv2 képernyőjére a Dáridó - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában. A Galambos Lajos vezette mulatós sokáig a magyar televíziózás legnépszerűbb műsora volt; a tv2 többek között a rendszeresen turnézó, roadshow-kon is országszerte látható produkciónak köszönhette kezdeti népszerűségét. Lajcsi produceri munkájára továbbra is számítanak a csatornánál.

Az 1997 szilveszterén bemutatkozott Dáridó, amely 1998 májusától jelentkezett rendszeresen, az utóbbi egy évben már folyamatosan romló nézettséget produkált. A péntek esti műsoridőben szeptembertől egy inkább fiataloknak szóló, rövidebb varietéműsor lesz látható. A tv2 új stratégiájának szerves része, hogy a teljes lakosság helyett a hirdetők számára értékesebb 18-49 éves korosztály arányát növeljék a közönségben.