Nyolc Emmyt osztottak a Magyarországon forgatott Tom Hanks-sorozatnak

2008.09.15. 10:40
A Magyarországon is forgatott John Adams című sorozat vitte a legtöbb díjat a vasárnapi Emmy-elődíjátadón, ahol a jövő heti fő ceremónia előtt osztottak elismeréseket. A Szex és New York színésznője, Cynthia Nixon nem jött el, de nyert.

Tizedszerre is a Simpson család nyerte a legjobb félórás rajzfilmnek járó Emmyt vasárnap este, amikor a tévés díjak első körét kiosztották. A 60. Emmy-díjátadóján csak a kisebb kategóriákban hirdettek győztest, a fontosabb Emmyket jövő hétvégén osztják ki.

A tegnapi átadó legtöbbet díjazott sorozata a részben Magyarországon forgatott, Tom Hanks producelte John Adams című HBO-sorozat lett, ami összesen nyolc Emmyt vitt haza, például a fényképezésért, a kosztümökért és a vizuális effektekért. Az Egyesült Államok második elnökének életét feldolgozó történelmi minisorozatban Paul Giamatti és a Váratlan utazással befutott Sarah Polley játszik. Magyarországon a Párizsban játszódó részeket forgatták, és ennél a forgatásnál gyulladt fel a Mafilm fóti műterme.

Az m1-en is futó tévédráma, a Mad Men (Őrültek) négy díjat nyert el, köztük a hatvan perces sorozatok legjobb forgatókönyvének járót. A sorozat a hatvanas évek New York-i reklámiparáról szól.

Cynthia Nixon megkapta a második Emmyjét

Cynthia Nixont, aki A Szex és New York-ért már kapott Emmyt, most a 99-ben indult Law and Order-sorozatban történt vendégszerepléséért díjazták. A színésznő elmebeteg anyát játszott, akit a lányai meggyilkolásával gyanúsítanak. Kathryn Joosten második díját nyerte Karen McCluskey alakításáért a Született feleségekben.

Említésre méltó díjazott még az a komikusnő, aki az „I’m fucking Matt Damon” című dal szövegéért kapott Emmyt. Sarah Silverman a Youtube-slágerré vált számot és a hozzá tartozó videót Matt Damonnal vette fel. A videó arról szól, hogy a színésszel csalja a pasiját, a Jimmy Kimmel nevű humoristát. Bár ez vicc volt, az ötéves kapcsolatuk pár nappal azelőtt, hogy a dalt júliusban Emmyre jelölték, véget ért.

A vasárnapi esemény az eheti díjátadó bevezetője volt. A hatvanadik Emmy-díjátadó szeptember 21-én lesz.