Judit
2 °C
7 °C

Nyolc Emmyt osztottak a Magyarországon forgatott Tom Hanks-sorozatnak

2008.09.15. 10:40
A Magyarországon is forgatott John Adams című sorozat vitte a legtöbb díjat a vasárnapi Emmy-elődíjátadón, ahol a jövő heti fő ceremónia előtt osztottak elismeréseket. A Szex és New York színésznője, Cynthia Nixon nem jött el, de nyert.

Tizedszerre is a Simpson család nyerte a legjobb félórás rajzfilmnek járó Emmyt vasárnap este, amikor a tévés díjak első körét kiosztották. A 60. Emmy-díjátadóján csak a kisebb kategóriákban hirdettek győztest, a fontosabb Emmyket jövő hétvégén osztják ki.

A tegnapi átadó legtöbbet díjazott sorozata a részben Magyarországon forgatott, Tom Hanks producelte John Adams című HBO-sorozat lett, ami összesen nyolc Emmyt vitt haza, például a fényképezésért, a kosztümökért és a vizuális effektekért. Az Egyesült Államok második elnökének életét feldolgozó történelmi minisorozatban Paul Giamatti és a Váratlan utazással befutott Sarah Polley játszik. Magyarországon a Párizsban játszódó részeket forgatták, és ennél a forgatásnál gyulladt fel a Mafilm fóti műterme.

Az m1-en is futó tévédráma, a Mad Men (Őrültek) négy díjat nyert el, köztük a hatvan perces sorozatok legjobb forgatókönyvének járót. A sorozat a hatvanas évek New York-i reklámiparáról szól.

Cynthia Nixon megkapta a második Emmyjét

Cynthia Nixont, aki A Szex és New York-ért már kapott Emmyt, most a 99-ben indult Law and Order-sorozatban történt vendégszerepléséért díjazták. A színésznő elmebeteg anyát játszott, akit a lányai meggyilkolásával gyanúsítanak. Kathryn Joosten második díját nyerte Karen McCluskey alakításáért a Született feleségekben.

Említésre méltó díjazott még az a komikusnő, aki az „I’m fucking Matt Damon” című dal szövegéért kapott Emmyt. Sarah Silverman a Youtube-slágerré vált számot és a hozzá tartozó videót Matt Damonnal vette fel. A videó arról szól, hogy a színésszel csalja a pasiját, a Jimmy Kimmel nevű humoristát. Bár ez vicc volt, az ötéves kapcsolatuk pár nappal azelőtt, hogy a dalt júliusban Emmyre jelölték, véget ért.

A vasárnapi esemény az eheti díjátadó bevezetője volt. A hatvanadik Emmy-díjátadó szeptember 21-én lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?