Az Emmy-gála volt a tévézés legalja

2008.09.23. 11:10
A Hollywood Reporter szerint is a vasárnap esti volt minden idők legrosszabb Emmy-gálája. A nézettségi adatok szerint azért 1990-ben még ennél is rosszabbul sikerült az átadó ünnepség.

'"Már abban a pillanatban tudni lehetett, hogy rossz a műsor, mikor a vadonatúj kategória, a legjobb realityvetélkedő műsorvezető-jelöltjei az est házigazdájaként beléptek a színpadra" - írja az amerikai lap, amely szerint az igazi vesztes nem a csupán rendezői díjat kapó Dr House vagy a díj nélkül maradt Lost volt.

Összesen ugyanis csak 12,2 millió ember nézte, hogy veszik át tőlük a kevésbé ismert sorozatok ismert színészei, mint Alec Baldwin (30 Rock) és Glenn Close (Damages) a díjakat (A győztesek teljes listája itt olvasható.) A nézettség 18 százalékkal volt kevesebb még a tavalyinál is, amikor a forgatókönyvírók sztrájkja miatt visszafogottabb show-t a sokéves átlagnál kevesebben látták. Azért az idei még nem negtív rekord, 1990-ben ugyanis valamivel kevesebben, 12,1 millióan látták a show-t.

Nagyon viccesek

A túlnyomórészt negatív kritikák egyöntetű véleménye az, hogy rosszul volt felépítve a műsor, és hogy inkább fura volt, nem vicces. "Borzasztó volt az elejétől a végéig, az öt amatőr műsorvezető húzta le legjobban az egészet, akiket még vendégként sem szerettünk volna a színpadon látni" - áll a USA Today-ben. A legnagyobb poénjuk például az volt, hogy Heidi Klum topmodellt műsorvezetőtársa a földre ejtette.

"Az Emmy gála televíziós közvetítése lett a tévéműsorok legalja - áll az MSNBC-n. - Az American Idol és a Dancing with the Stars legrosszabb részei is jobban lekötik az embert és szórakoztatóbbak, mint az Emmy-gála. Ki kéne dobni a producereket és a rendezőket, és fel kéne venni egy olyan csapatot, akik részt vettek már valaha szórakoztató műsor készítésében".

Az AP írója pedig azon tűnődött, hogy a televíziós írók még mindig sztrájkolnak-e. A Zap2It szerint sem működött a próbálkozás, hogy a díjra nevezett műsorvezetők vezessék a gálát. "Egyikük sem volt vicces, és mivel olyan sokan voltak, és mindegyiküknek a kedvébe kellett járni, már az elejétől halálra volt ítélve az egész."

"Az Akadémiának abba kellene hagyni az Emmy közvetítését?" - teszi fel blogján Perez Hilton a kérdést, és persze meg is válaszolja: "Csak hozzák vissza Ellen DeGenerest műsorvezetőnek".