Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Emmy-gála volt a tévézés legalja

2008.09.23. 11:10
A Hollywood Reporter szerint is a vasárnap esti volt minden idők legrosszabb Emmy-gálája. A nézettségi adatok szerint azért 1990-ben még ennél is rosszabbul sikerült az átadó ünnepség.

'"Már abban a pillanatban tudni lehetett, hogy rossz a műsor, mikor a vadonatúj kategória, a legjobb realityvetélkedő műsorvezető-jelöltjei az est házigazdájaként beléptek a színpadra" - írja az amerikai lap, amely szerint az igazi vesztes nem a csupán rendezői díjat kapó Dr House vagy a díj nélkül maradt Lost volt.

Összesen ugyanis csak 12,2 millió ember nézte, hogy veszik át tőlük a kevésbé ismert sorozatok ismert színészei, mint Alec Baldwin (30 Rock) és Glenn Close (Damages) a díjakat (A győztesek teljes listája itt olvasható.) A nézettség 18 százalékkal volt kevesebb még a tavalyinál is, amikor a forgatókönyvírók sztrájkja miatt visszafogottabb show-t a sokéves átlagnál kevesebben látták. Azért az idei még nem negtív rekord, 1990-ben ugyanis valamivel kevesebben, 12,1 millióan látták a show-t.

Nagyon viccesek

A túlnyomórészt negatív kritikák egyöntetű véleménye az, hogy rosszul volt felépítve a műsor, és hogy inkább fura volt, nem vicces. "Borzasztó volt az elejétől a végéig, az öt amatőr műsorvezető húzta le legjobban az egészet, akiket még vendégként sem szerettünk volna a színpadon látni" - áll a USA Today-ben. A legnagyobb poénjuk például az volt, hogy Heidi Klum topmodellt műsorvezetőtársa a földre ejtette.

"Az Emmy gála televíziós közvetítése lett a tévéműsorok legalja - áll az MSNBC-n. - Az American Idol és a Dancing with the Stars legrosszabb részei is jobban lekötik az embert és szórakoztatóbbak, mint az Emmy-gála. Ki kéne dobni a producereket és a rendezőket, és fel kéne venni egy olyan csapatot, akik részt vettek már valaha szórakoztató műsor készítésében".

Az AP írója pedig azon tűnődött, hogy a televíziós írók még mindig sztrájkolnak-e. A Zap2It szerint sem működött a próbálkozás, hogy a díjra nevezett műsorvezetők vezessék a gálát. "Egyikük sem volt vicces, és mivel olyan sokan voltak, és mindegyiküknek a kedvébe kellett járni, már az elejétől halálra volt ítélve az egész."

"Az Akadémiának abba kellene hagyni az Emmy közvetítését?" - teszi fel blogján Perez Hilton a kérdést, és persze meg is válaszolja: "Csak hozzák vissza Ellen DeGenerest műsorvezetőnek".