Táncverseny győzte le az angol Megasztárt

2005.12.27. 11:46
Az angol Megasztár első helyezettje ennek ellenére háromszázezer lemezt adott el egyetlen nap alatt: Ozzy Osbourne felesége jól választott.

Az egy éve még teljesen ismeretlen Shayne Ward került az élre Nagy-Britanniában a karácsonyi lemezeladások listáján, miután előzőleg ő lett egy angliai valóságshow győztese.

A magyar Megasztárhoz hasonló vetélkedés 21 éves nyertese That,s My Goal című kislemezéből négy nap alatt 742 ezer darab kelt el, az első napon mindjárt 300 ezer. A lemezeladásba pedig még bele sem számolták az internetes letöltéseket, hiszen a dalhoz bárki hozzájuthat egy emelt díjas smsért cserébe a férfi website-ján.

A 742 ezer eladott lemez még a szigetországban is kiemelkedőnek számít, ez például négyszer annyi, mint amennyit 2004-ben a Band Aid adott el tavaly karácsonykor Do They Know It,s Christmas című számának piacra dobásakor.

Shayne Ward lett decemberben a The X Factor című valóságshow nyertese. A Megasztárhoz hasonló könnyűzenei tehetségkutató döntőjét december elején 8, 85 millióan nézték főműsoridőben, ami azt jelenti, hogy az éppen tévét néző britek 43,7 százaléka ezt a műsort választotta aznap estére, ezzel a műsor olyan népszerű programokat előzött meg, mint például a Helyszínelők Ez az elaprózott, több tucat nagy és több száz kisebb szereplőt magában foglaló angol tévés piacon kiemelkedőnek számít.

A The X Factor legnagyobb vetélytársa a BBC-n futó Strictly Come Dancing, amiben profi táncosok készítenek fel hírességeket, majd fel is lépnek velül a nézők legnagyobb örömére. A műsor döntőjét 10,4 millióan látták Nagy-Brittaniában.

A The X Factor váratlan sikere miatt már készül a folytatás, a jövő év elején induló új széria zsűrije a régi marad: Simon Cowell zenei producer, Louis Walsh, az ír zeneipar Kozsója, és Sharon Osbourne, aki Ozzy feleségeként tett szert könnyűzenei ismertségre.