Tilos szüneteltetni a Fix Tv műsorszolgáltatását

2008.11.28. 15:58
Az anyagi gondokkal küszködő Fix Tv kérte, hogy módosítsák műsorszolgáltatási szerződésük adásszüneteltetésre vonatkozó részét.

Annak ellenére tilos szüneteltetnie földfelszíni műsorszolgáltatását a Fix Tv-nek, hogy az Antenna Hungária október végén lekapcsolta a műsor továbbítását - derült ki a médiahatóság határozatából. A korábbi sajtóhírek szerint az anyagi gondokkal küszködő társaság beadványban kérte, hogy módosítsák 1999-ben kelt műsorszolgáltatási szerződésének adásszüneteltetésre vonatkozó passzusát, ami alapján felmondható a megállapodás, ha a cég három napon át nem vagy nem megfelelően nyújt adást.

"E szerződéses ponttal szemben megközelítőleg 2002-től a Testület ennél megengedőbb pályázati felhívásokkal és műsorszolgáltatási szerződésekkel dolgozott, azaz a 3 napos lehetőséget 14 napban határozta meg" - idézi fel az országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) munkaanyaga. A határozat szerint egyébként a médiahatóság egyelőre annyit tett, hogy felhívta a műsorszolgáltatót a sérelmezett magatartás megszüntetésére.

A tévécsatorna honlapján elhelyezett szűkszavú közleményből - ami közvetve utal a földfelszíni továbbítás megszüntetésére - annyi tudható meg: műsoruk "átmenetileg az interneten, a Rubicom és a Digikábel szolgáltatók hálózatán érhető el". Előbbi a társaság honlapján szereplő adatok szerint 110 ezer háztartást szolgál ki, míg az utóbbi cég - noha az interneten nem közöl előfizetőszámot - az egyik legnagyobb hazai szolgáltatónak számít.