Auguszta
-3 °C
2 °C

Február 20-án visszatér Friderikusz

2006.02.15. 11:44
Az ATV-n hetente hatszor híreket magyaráz majd a showman 74 fős stábja közreműködésével. Állítólag túl akarnak lépni "a provinciális szemléletű hazai televíziós gyakorlaton"

Február 20-től sugározza Friderikusz Sándor új, hetente hat alkalommal jelentkező, egyórás közéleti-politikai elemző műsorát a Magyar ATV - tájékoztatta a médiaszemélyiség az MTI-t.

A Friderikusz, most! - amely hétköznap este kilenctől, vasárnap háromnegyed tíztől kerül adásba - "leginkább a provinciális szemléletű hazai televíziós gyakorlaton igyekszünk túllépni" - közölte Friderikusz, megjegyezve, az ország vagy a nagyvilág valóban lényeges eseményeire koncentrálnak, és ha a téma feldolgozása úgy kívánja meg, akár külföldre is kiutaznak ministábjaik.

Elmondása szerint a műsor - amelyet a Tv Pictures Kft. gyártásában 74 fős stáb készít - szakítva a többnyire stúdiófelvételekre alapozó hazai televíziós hagyományokkal, gyakran "az élet színtereiről" jelentkezik majd élőben a mindennap rendelkezésre álló műholdas kapcsolást lehetővé tevő közvetítőkocsi segítségével. Az adásokban a 3-4 téma mindegyikét 2-6 perces, értelmező, az ügy kronológiáját is ismertető riportfilm vezeti fel, majd a stúdióban Friderikusz Sándor a téma érintettjeivel beszélget élőben, és ígérete szerint nemegyszer sugároznak majd hasonló profilú angol és francia produkciók riportjaiból a műsor.

Az ő mozija

"A műsor két vezető szerkesztője áprilistól a BBC-től igazol át, ezzel is erősítve azt a koncepciót, hogy másképp akar közelíteni ez a műsor az ország és a világ eseményeihez, esetleg másképp is válogat a nap témái között, mint a mostanáig látott televíziós háttérműsorok" - közölte Friderikusz Sándor.

Tájékoztatása szerint időnként egy-egy Az én mozim című sorozatából már ismert - személyes élethelyzet, sors ábrázolása is megjelenik a Friderikusz, most!-ban, míg a vasárnapi adások, "amolyan hétvégi speciális kiadásként" inkább "egy-egy heti esemény mellett talán eltörpülő", rendhagyó sztorit tárnak a nézők elé.