Judit
3 °C
7 °C

Hajós Andrást kirúghatják?

2006.09.25. 14:17
Az RTL Klubnak nem Hajós beszédével van baja, hanem, hogy a HírTV-n mondta el. A csatorna vezetése szerint Hajós azon kevesek egyike aki minden héten elmondhatja a véleményét az országnak, nem kellett volna a HírTv-be mennie.
Az RTL Klub etikátlannak tartja Hajós András viselkedését, hogy az ismert zenész és médiaszemélyiség a HírTv-ben olvasta be Gyurcsány Ferenc lemondását követelő petícióját. A csatorna nem a beszéd tartalmát kifogásolja, csak nem értik, hogy Hajós miért előzetes egyeztetés nélkül ment egy másik csatornához.

"Hajós András azon kevés emberek egyike Magyarországon, akik hétről hétre elmondhatják a véleményüket a televízióban, ezért nem értjük, hogy miért kellett etikátlanul, az RTL Klubot megkerülve egy másik csatornához rohannia" - magyarázza Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki szerint a Heti hetes egy viszonylag lazán szerkesztett műsor, így nagy valószínűséggel Hajós is felolvashatta volna petícióját a műsorban.

Kolosi szerint azonban Hajós még csak nem is beszélt a csatorna vezetőinek és a műsor szerkesztőinek a szövegről a HírTv-s vendégszereplés előtt.

"Hajós András egy olyan televízióban olvasta fel kormányellenes beszédét, ahol csak ilyen vélemények kapnak műsoridőt, ahelyett, hogy az RTL Klubot választotta volna, ahol többféle vélemény is teret kap a megszólalásra" -jegyezte meg az üggyel kapcsolatban Kolosi.

Hajós Andrásnak nincs szerződése az RTL Klubbal, csak állandó vendégként szerepel a Heti hetesben, így nem szegett szerződést a HírTV-beli szerepléssel, de a csatorna vezetése azért még megvitatja, hogy milyen egyéb szankciókkal válaszoljanak Hajós etikátlan viselkedésére.

"Ennek ellenére úgy gondolom, az ügynek nem lesz folytatása, és Hajós továbbra is feltűnik majd a Heti hetesben" - tette azért hozzá Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?