Hajós Andrást kirúghatják?

2006.09.25. 14:17
Az RTL Klubnak nem Hajós beszédével van baja, hanem, hogy a HírTV-n mondta el. A csatorna vezetése szerint Hajós azon kevesek egyike aki minden héten elmondhatja a véleményét az országnak, nem kellett volna a HírTv-be mennie.
Az RTL Klub etikátlannak tartja Hajós András viselkedését, hogy az ismert zenész és médiaszemélyiség a HírTv-ben olvasta be Gyurcsány Ferenc lemondását követelő petícióját. A csatorna nem a beszéd tartalmát kifogásolja, csak nem értik, hogy Hajós miért előzetes egyeztetés nélkül ment egy másik csatornához.

"Hajós András azon kevés emberek egyike Magyarországon, akik hétről hétre elmondhatják a véleményüket a televízióban, ezért nem értjük, hogy miért kellett etikátlanul, az RTL Klubot megkerülve egy másik csatornához rohannia" - magyarázza Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki szerint a Heti hetes egy viszonylag lazán szerkesztett műsor, így nagy valószínűséggel Hajós is felolvashatta volna petícióját a műsorban.

Kolosi szerint azonban Hajós még csak nem is beszélt a csatorna vezetőinek és a műsor szerkesztőinek a szövegről a HírTv-s vendégszereplés előtt.

"Hajós András egy olyan televízióban olvasta fel kormányellenes beszédét, ahol csak ilyen vélemények kapnak műsoridőt, ahelyett, hogy az RTL Klubot választotta volna, ahol többféle vélemény is teret kap a megszólalásra" -jegyezte meg az üggyel kapcsolatban Kolosi.

Hajós Andrásnak nincs szerződése az RTL Klubbal, csak állandó vendégként szerepel a Heti hetesben, így nem szegett szerződést a HírTV-beli szerepléssel, de a csatorna vezetése azért még megvitatja, hogy milyen egyéb szankciókkal válaszoljanak Hajós etikátlan viselkedésére.

"Ennek ellenére úgy gondolom, az ügynek nem lesz folytatása, és Hajós továbbra is feltűnik majd a Heti hetesben" - tette azért hozzá Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.