Havas szerint nedves bugyival hallgatták Kunczét

2005.03.21. 17:20
A Mokka hétfői adásában ezúttal az SZDSZ elnöke tahózott, miután meghallotta, mi a véleménye Havasnak a hétvégi küldöttgyűlésről. A Tv2 holnap tárgyal a műsorvezetővel az esetről.
Havas Henrik után Kuncze Gábor is tahózott a tv2 hétfő reggeli adásában. A politikus és a műsorvezető között éles szópárbaj alakult ki, amikor Havas Henrik az SZDSZ hétvégi tisztújító küldöttgyűlésén elmondott pártelnöki beszédről azt mondta, hogy: "minden háziasszony nedves bugyival hallgatja, hogy megint milyen jófej a Kuncze".

"Hát, ez egy elég tahó megjegyzés volt, ha szabad ilyen kifejezést használni ebben a műsorban" - reagált erre a pártelnök, utalva Havas pénteki kiszólására, amikor egy a szombati bokszgáláról szóló beszélgetésben "tahó vidéki művházat" emlegetett a Mokkában.

Pénteken Havas Tahózott

A reggeli műsorban pénteken Csisztu Zsuzsával és az Indexhez közel álló Winkler Róberttel beszélgetett a két műsorvezető, Havas Henrik és Liptay Claudia a szombaton Tapolcáról közvetített bokszmérkőzésekről, amikor Havas Winkler Róberthez fordulva megjegyezte:

"Arra akartam kilyukadni, hogy hogy jutott el odáig, hogy felvegyen egy szmokingot? Egy Magyar Narancs-osnak szmokingban ott ülni egy tahó vidéki művházban, azért az kemény!"

Az eset miatt a Tv2-nek sajtóközleményben kellett elnézést kérnie a szombati bokszgálának otthont adó Tapolcától. A televíziós társaság péntek este kiadott közleménye szerint "Havas Henrik természetesen egyáltalán nem a tapolcai helyszínre gondolt, amikor negatív kritikával illette, hanem egy másik bokszgála helyszínére, amit nem is a Tv2-n látott". A csatorna ugyanakkor elismerte: a néző valóban úgy érthette, mintha Havas Henrik a tapolcai sportcsarnokról beszélt volna.

Még egyeztetnek

Megkerestük az Tv2-t, hogy megtudjuk, az utóbbi napok botrányai miatt felelősségre vonják-e Havas Henriket, esetleg a csatorna kiáll szabad szájú műsorvezetője mellett.

"Havas Henriket, mint minden televíziós szereplőt a nézőközönség fogja megítélni, vagy így, vagy úgy. A Tv2 vezetősége ennek ellenére foglalkozik az üggyel, holnap, azaz kedden fog leülni Havas Henrik műsorvezetővel, hogy megbeszéljék az elmúlt napok eseményeit" - mondta Lóránt Gergely, a csatorna marketing- és pr-vezetője, aki hangsúlyozta, hogy a holnapi egyeztetésig semmi mást nem kíván hozzáfűzni az esethez.