Letiltották Havas Henriket a képernyőről

2007.09.05. 11:43
A Tv2 szűkszavú közleményéből nem derülnek ki az okok. Úgy tudjuk, azért haragudtak meg Havasra, mert élő adásban beszólt az új vezérigazgatónak. Információink szerint nem kizárt, hogy végleg elbocsátják a Tv2-től.

„A TV2 a mai nappal letiltja képernyőjéről Havas Henriket, a Mokka műsorvezetőjét. Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése, és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez.

„Amennyiben Havas Henrik nem változtat viselkedésén nincs helye a TV2-n!” – nyilatkozta Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója” – áll a csatorna által kiadott szűkszavú közleményben.

A Tv2 hivatalosan nem árult el ennél többet az ügyről, nem mondták el, hogy pontosan milyen megnyilvánulások nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez. Tv2-közeli információforrásainktól azonban úgy tudjuk, hogy Havas Henrik az utóbbi időben több megjegyzést tett, többször élő adásban is a csatorna új vezetőire, illetve a Mokka szerkesztőire.

Úgy tudjuk, hogy az utolsó csepp Havas ma reggeli szereplése volt a Mokkában. A műsorvezető a telefonos játékot gúnyosan azzal vezette fel, hogy a rendkívül tehetséges főszerkesztő, Szörényi Péter írta ma is a kérdéseket, aki nagyon jó riporter volt a rádióban, hírszerkesztőnek is egészen kviáló volt, és "ezt azért kellett elmondanom, mert figyelnek". Aztán a Tüskevár című regénnyel kapcsolatos három kérdésnél nevetgélve többször is elmondta, hogy kiváló kérdésekről van szó, amit a főszerkesztő írt - amúgy a három kérdésből egyet nem tudott a játékos -, majd megemlítette, hogy legfeljebb a vezérigazgató tudna még ilyen jó kérdéseket írni. Végül megint elmondta, hogy figyelik, majd nagy röhögések közepette azzal búcsúzott, hogy éljen a TV2.

Úgy tudjuk, hogy először Havas Henrik azonnali elbocsátása is felmerült, sőt ezt a lehetőségét információink szerint délelőtt még mindig nem zárta ki a csatorna vezetése, sőt Havas Henrik sajtónyilatkozatai után egyre inkább ezt a megoldást tartják csak elfogadhatónak.

Nincs humora

"Amíg írásban nincs felmondó levelem, addig minden kérdésükkel forduljanak Várdy Zoltán vezérigazgatóhoz, aki nem csak remek üzletember, de kreatív személyiség is, és ahogy saját szavaival mondta: kiválóan átlátja a jogi kérdéseket. Még annyit hozzátennék, hogy ennek a remek vezetőnek egy apró hiányossága van: a túltengő humorérzéke." - nyilatkozott a műsorvezető a történtekről a Velvetnek.