A félreállított humoristák visszatérnek

2003.11.13. 18:29
"Melyik a Maksa Zoltán? Tessék mondani!"- hangzott el a Humor1 tv csütörtöki sajtótájékoztatóján az újságírói kérdés. Míg a bemutatott Maksa a saját gyártású műsoráról ejtett néhány kötetlen szót, addig a tematikus csatorna felügyelőbizottságának elnöke, Horvát János és az operatív igazgatója, Oroszi Eszter a konzervanyagokról és a műsorstruktúráról beszélt.
"November 17-étől a keleti országrészben és Budapesten is látható lesz a november 5-én indult tematikus csatorna, a Humor1" - határozta meg a sajtótájékoztató apropóját Horvát János.

Vasárnap: Maksavízió

Horvát János helyben készült karikatúrája
Az ötvenes újságírónak "kezdő humorista?" kérdéssel riposztozó "Nekünk is építenek egy villát december 21-ére" - sorolta tovább Maksa a műsorral kapcsolatos terveket. "Ugyanaz a cég, amelyik a Valóvilágos lakhelyet építette. Innen a Rém rendes család mintájára életképeket közvetítünk majd, minden adásban három tehetséges villalakónkat bemutatva" - tette hozzá a humorista, aki összefoglalásként "politika- és trágárságmentes szórakozást" ígért.

Hétvége

"Hétvégén a Mokép magyar archívumából válogatott, valamint angol, amerikai és olasz filmvígjátékoké még a főszerep" - mondta Oroszi Eszter. A hétvégi műsortervekkel kapcsolatban az Index kérdéseire Oroszi hozzátette, hogy tárgyalásokat folytatnak még Galla Miklóssal, és egy hazai stand up comedy is helyet kap a műsortervben. Ezenkívül szeretnének egy humorista Ki mit tud?-ot is indítani. Magyar sitcom gyártása, illetve vetítése viszont - Oroszi elmondása szerint - egyelőre nem szerepel a terveik között.

Hétköznap: sorozat

Hétfőtől péntekig félórás epizódokból álló, húsz évvel ezelőtti sorozatok, és azok többszöri ismétlései alkotják a csatorna választékát, derült ki az operatív igazgató ismertetéséből és a csatorna háromperces traileréből. A már Magyarországon is bemutatott Cheers és Taxi mellett olyan, itthon még nem vetített szériák epizódjait nézhetik meg azok, akiknek "nevetésre, kikapcsolódásra van éppen igényük", mint a Cybill, Arliss, Kate és Allie, Szuperközért, Mintapasik vagy a Vianello lakás. Az első évben összesen huszonöt sorozatot mutat be a Humor1, de emellett kandikamera, humormúzeum és gegparádé-összeállítás is található a programban.

"Reményeink szerint decemberben Nyugat-Magyarország bevonásával már egymillióan nézik a Humor1-et" - mondta zárásként Horvát János. A csatorna vezetése a költségvetéssel kapcsolatos Index-kérdésekre nem válaszolt. Maksa Zoltán csak a helyben készült karikatúrájának a nyilvánosságra hozatalától zárkózott el: "ez inkább Mikó Istvánra hasonlít" - mondta.