Már a gyámügy is vizsgálja Jackót

2003.02.10. 12:44
Michael Jackson újból pedofil botrányba keveredett azzal, hogy a gyermekek iránti érzelmeiről beszélt egy angol dokumentumfilmben.
Michael Jackson nyilatkozatban tiltakozott a mindennapjairól készült dokumentumfilm ellen, amit a múlt hét hétfőn mutatott be az ITV1 brit kereskedelmi tv.

Naiv vallomás

Jackó előtte...
Az Élet Michael Jacksonnal című film készítője Martin Bashir újságíró nyolc hónapig követte az énekest, tapasztalatai alapján az elkészült műsorban egyértelműen zavartnak és különcnek mutatja be a plasztikai műtétektől meggyötört sztárt, emellett az énekes körüli pedofil pletykáknak is újabb alapot szolgáltat. A műsorban ugyanis Jacko elmondja, hogy nem talál semmi rosszat abban, ha néha gyerekekkel alszik együtt, hiszen mindez véleménye szerint nem a szexualitásról szól, csak tejjel kínálja kis vendégeit és meséket olvas fel nekik.

Jackson határozottan tagadja, hogy valaha bántalmazta vagy molesztálta volna a környezetében élő gyermekeket, éppen ezért a dokumentumfilmet félrevezetőnek és igazságtalannak tartja. Az énekes vasárnap egy nyilatkozatában kijelentette, fontolóra veszi, hogy elkészíti saját dokumentumfilmjét, hogy bebizonyítsa, Bashir hamis képet festett róla.

Jackson szerint Bashir manipulálta az elkészülő filmet, és az utolsó percig nem árulta el a zenésznek, hogy mi is a véleménye, ráadásul úgy vágta meg az interjút, hogy mindenképpen befeketítse őt.

Botránygyár

A dokumentumfilm nyomán támadt pedofil pletykák azonban a zenész nyilatkozatai ellenére sem csitulnak, sőt már az amerikai Gyámügyi Hivatal is vizsgálódni kezdett. A botrányt tovább dagasztja, hogy az interneten megjelent a ma 23 éves Jordy Chandler tanúvallomása, amelyben az énekessel folytatott szexuális kapcsolatáról beszél.

....és utána
A négy oldalas vallomást egy tíz évvel ezelőtti tárgyalás során vették fel, ami - miután Jackó 20 millió dollárt fizetett a szülőknek - peren kívüli egyezséggel ért véget. Azóta kiderült, hogy a titkos kapcsolatot a kisfiú nevelőapja szervezte meg, amikor a gyermek még csak ötéves volt.

A botrány újból Michael Jacksonra irányította a média figyelmét, az ABC már 3,5 millió dollárért meg is vásárolta a brit dokumentumfilmet, míg az NBC Dateline című műsorában fog a sztár magánéletével fog foglalkozni. A február 17-ei adásban a csatorna szóvivője szerint azok fognak mesélni az énekesről, akik a legjobban ismerik őt.