Minden idők legnézettebb melle

2004.02.04. 11:35
Michael Jackson nővérének napkoronggal díszített mellbimbójára kétszer annyi internetező volt kíváncsi, mint szeptember 11-ére és ötször annyi, mint a Columbia űrrepülőgép katasztrófájára.
Soha tárgy, ember, állat, fogalom vagy esemény nem érdekelte annyira az internetezőket, mint Michael Jackson szintén műember külsejű nővérének élő adásban elkövetett magamutogatása. A Lycos kereső statisztikája szerint legalábbis egy nap alatt még soha nem kerestek rá annyian egy témára, mint a Super Bowlt követő napon Janet mellére.

Emlékezetes, hogy a polimerizált énekesnő a világ legnézettebb sportközvetítésének szünetében - Amerikában nagyjából 100 millióan, a világon összesen úgy egymilliárdan figyelték az amerikaifutball-bajnokság döntőjét - Justin Timberlake-kel adott elő duettet. A szám vége felé Timberlake leszakította Jackson ruhájának jobb felső fertályát, a világ elé tárva egy hervasztó műmellet, melynek bimbójára biztosítótű-technikával egy fém napkorongot szúrt a dalnoknő.

Van fontosabb dolog a háborúnál

Tekintse meg képeinket!
Az esemény sohasemvolt intenzitással rázta meg az internetes világot. Az esetet követő napon kétszer annyian írták be a keresőbe Jackson nevét, mint ahányan a World Trade Center és a Pentagon lerombolása utáni napon a szeptember 11-ei támadáshoz köthető kulcsszavakat gépeltek a kereső ablakba. Még akkor is legfeljebb egálban van a két eset iránti érdeklődés, ha a direkt keresésekhez hozzászámoljuk a hírportálok szeptember 12-ei megnövekedett látogatottságát. A jobb mell kétszer annyi olvasót vonzott, mint az előző amerikai elnökválasztás és ötször annyit, mint a Columbia űrrepülőgép felrobbanása.

Az incidensről elsőként beszámoló és arról fotókat közlő drudgereport.com hírblog amúgy is gigászi olvasottsága aznap 30-szorosára növekedett.

Késleltetett Grammy

A botrány nem maradt következmények nélkül: a Super Bowlt közvetítő CBS tévécsatorna bejelentette, hogy a hétvégén speciális technikával közvetíti a Grammy zenei díjak gáláját. Eddig olyan módszerrel adtak "élőben", hogy a műsort öt másodperccel késleltetve sugározták, így a hangsávba be tudtak avatkozni, ha valaki például káromkodni kezdett. Most olyan eljárást fognak alkalmazni, hogy a képet is szűrni lehessen.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a négy kategóriában jelölt Timberlake-et és az egyik díjat átadó Jacksont kitiltják a Grammy-gáláról, szerdára kiderült, hogy mindketten ott lesznek.

Jackson találta ki

A félidőben tartott koncertet szervező Music Television - a csatorna ugyanúgy a Viacom tulajdona, mint a CBS - közben bejelentette, hogy bár Timberlake tépte le Jackson ruháját, az egészet a fekete énekesnő találta ki. Az érintett ezt el is ismerte. A csínyről csak pár másodperccel a kezdés előtt szólt a hörcsöghangú popsztárnak, aki belement a mókába. Később mindketten bocsánatot kértek. Jackson sajtóügynöke megpróbálkozott egy olyan verzióval, hogy a tervek szerint piros csipke alsónemű fedte volna a kis szilikondombot, de ezt egyetlen mértékadó hírforrás sem hitte el neki. A CBS ügyében viszont vizsgálatot indított a felügyelő hatóság.

Mostanában nem Jackson az egyetlen hervadó popsztár, aki élő adásban disznólkodva próbál visszajutni a toplistákra. John "Johnny Rotten" Lydon, a Sex Pistols tagja például azzal okozott zűrt Nagy-Britanniában, hogy az I'm A Celebrity .. Get Me Out Here című túlélő-valóságsó legutóbbi részében káromkodásban tört ki, amikor kiderült, hogy nem szavazták ki. Lydon a cunt - 'picsa' - szót használta, amit az angol anyanyelvűek az egyik legdurvább trágárságnak tartanak.  • Tippek
  • Bankszámla