Hetente kétszer mennek jégre a Tv2 sztárjai

2007.01.30. 01:06
A Tv2 új jégtáncshow-ja a csatorna történetének egyik legdrágább műsora lesz, ráadásul pénteken és szombaton is főműsoridőben szurkolhatunk majd. Dobó Kata, Rubint Réka, Bódy Sylvi és Nagy Feró próbál majd megmaradni a jégen.

Február 16-án indul a Tv2 új, nagy költségvetésű showműsora a Sztárok a jégen, amiben tíz híresség próbál jégtáncossá válni profi partnereik oldalán. A műsorban, nyugat-európai televíziós trendeknek megfelelően úgynevezett sztárok igyekeznek megtanulni azt, amihez nem értenek: a jégen piruettezni, táncolni és akrobatikus emeléseket végezni. Mindebben segítségükre van tíz profi jégtáncos, akik egy-egy hírességet igyekeznek egy hónap alatt megtanítani a jégrevü és a jégtánc alapfogásaira, hogy azután az amatőr-profi vegyes párosok a nézők előtt mérhessék össze a tudásuk.

Tv2-közeli sztárok, fitneszedzők és Nagy Feró

A műsorban öt női és öt férfi híresség lép majd fel. Jégre megy Bíró Ica egykori Metal Lady és fitneszguru, Dobó Kata színésznő és ex-Vajdáné, Rubint Réka fitnesz- és updatefeleség, Bódy Sylvi szépségkirálynő és megélhetési playmate és Karsai Zita, a Megatánc harmadik helyezettje, aki arról híres, hogy meztelenül spárgázott egy orosz fotós kamerája előtt. A férfiak mezőnyében pedig ott lesz Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász, Nacsa Olivér parodista és Korda György-hasonmás, Damu Roland, a Jóban-rosszban szereplője, Hujber Ferenc egykori színész és Nagy Feró, a nemzet valamikori csótánya.


Még több sztár a jégen - katt!

A tíz sztár partnerei a Jégszínház elnevezésű jégrevű táncosai lesznek, akik egykor mind élvonalbeli műjégtáncosok voltak, így többen közülük Európa-, illetve világbajnoki helyezettek. A Jégszínház-produkció biztosítja emellett a sztárok edzőit és a koreográfusokat is.

A Sztárok a jégen két műsorvezetője Till Attila és Szekeres Nóra lesznek. Szekeres Nórát az utóbbi időkben a Tv2 délutános telefonos vetélkedőjében lehetett látni, jó pár évvel ezelőtt azonban a Kölyökidőben kezdte.

A show zsűrijében Varnus Xavér műértő és Liptai Claudia műsorvezető mellett a sokszoros magyar-, világ- és profi világbajnok, Olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmes Regőczy Krisztina és Sallay András foglal majd helyett, utóbbi azonban nem minden adásban lesz majd látható, mivel sportmenedzserként gyakran külföldön lesz majd a forgatások alatt.

Drága, de nem olvad

A műsor nem a csatorna saját ötlete, hanem licenc, amit többek közt bemutattak már a Tv2 testvércsatornáján, a holland SBS 6-on is, de a készítők szerint a szabályokat és a műsorstruktúrát átalakították, hogy megfeleljenek a magyar nézők igényeinek.

A Sztárok a jégen a Magyarországon futó eddigi tehetségkutatókkal és sztártáncoltatókkal ellentétben nem hetente, hanem hetente kétszer jelentkezik majd a Tv2-n. (Így készül például az American Idol című tehetségkutató show, az Egyesült Államok legnézettebb műsora is). Pénteken a sztárok és profi párjaik mutatják be produkciójukat, a nézők egy teljes napon át szavazhatnak emelt díjas sms-ben, majd szombaton a két legkevesebb szavazatot kapó pár küzd majd meg egymással. A pénteki adás közel két órás, míg a szombati egy órás lesz, utóbbiban a sztárok mellett a Jégszínház jégtáncosai is önálló produkciókkal jelentkeznek majd.


Sztárok és pózok

A Sztárok a jégen a Tv2 történetének egyik legdrágább műsora, az Index információi szerint a show hetente több mint harmincmillió forintjába kerül a csatornának. A műsor kedvéért például a Tv2 stúdiójában felépítettek egy húszszor húsz méteres különleges műjégpálya-rendszert, amit úgy terveztek, hogy a több száz reflektor és robotlámpa hője ellenére is több órán át használható legyen.

A műsort a Tv2-t tulajdonló SBS százszázalékos tulajdonában lévő Interaktív gyártja a csatornának.