A Totalcar és a Szombat esti láz nyert a Kamera Hungárián

2007.04.05. 12:59
A zsűri minden eddiginél több, 532 pályaműből választotta ki a kategóriák nyerteseit. Díjazták a Megasztárt, a Struccot és a Tv Paprika főzőshow-ját is.

Négy kategóriában osztották ki a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál díjait, valamint különdíjakat és közönségdíjakat is átadtak szerdán este Budapesten.

A televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléjén összesen 104 televíziós műsor versengett. A 25 tagú zsűri minden eddiginél több, 532 pályaműből választotta ki a kategóriák nyerteseit. A magyarországi és határon túli alkotókat, tévétársaságokat, valamint produceri irodákat tizenhárom kategóriában jutalmazták.

A Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten a Szórakoztató műsor I. kategóriájában a Megasztár, míg a szórakoztató műsor II. kategóriájában az Ország tesztje kapta a nyertesnek járó díjat.

A dokumentumfilmek között a romániai aranybányák okozta környezeti szennyezésről szóló Új Eldorádó, míg a történelmi és életrajzi filmek közül a Zsigmond Dezső, a HírTv dokumentumfilm-szerkesztője által készített, a székelyföldi kis falu, Kommandó életét bemutató Józsi nővér és a sárga bicikli nyert.

A színes riport kategóriában a Feszti körkép című műsor Ragtime fesztiválról készült riportja nyert, míg a tényfeltáró, oknyomozó riportok közül a Fókusz - Dögvásár című riportja lett a befutó.

A tudósítás kategóriában a Panoráma című műsor - Hengerelt a Hamasz címmel sugárzott riportja, az interjú kategóriában pedig az Este Extra műsorának az MTV ostroma utáni napon, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel készített interjúja kapta a győztesnek járó elismerést.

Az egytémás tematikus magazin kategóriájában a Privát rocktörténet - Az Omega című alkotás, a többtémás tematikus magazinoknál pedig a Strucc, a Tv2 esélyegyenlőségi magazinja győzött. A dramatikus művek közül a Katona József Kamara Stúdiójának Gothár Péter rendezte színdarabját bemutató Fekete tej, míg a műsorarculat kategóriában a Tv Paprika Ez nekem kínai! című főzőshow-ja bizonyult a legjobbnak. Az On-air promotion kategóriában a Kész átverés beharangozó kisfilmjét díjazták.

Alkotói díjat a Totalcar című autós magazinért Bazsó Gábor és Winkler Róbert műsorvezetők, Bálint Arthur operatőr és Zsigmond Dezső rendező kaptak. A zsűri különdíjjal a műsorarculat kategóriában az M1 csatornaarculatát, interjú, beszélgetés kategóriában pedig a Felelet az életnek címmel sugározott műsorát jutalmazta.

A legkedveltebb televíziós személyiségnek járó közönségdíjat Szulák Andrea, míg a legkedveltebb televíziós műsornak járó közönségdíjat a Szombat esti láz című műsor kapta.