Újra kapcsoltam

2001.08.24. 21:21
Újraindul Vitray Tamás hajdani legendás műsora, a Kapcsoltam. Az átalakult technikai hátterű műsor a tv2-n fog futni, szeptember második felétől.
Vitray Tamás
A telefonos kvízjáték hetente ötször, élő adásban látható szeptember második felétől a tv2-n. Pintér Dezső, a kereskedelmi televízió elnöke pénteken az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy az interaktív játékban mindenki részt vehet, aki a rejtvényt megfejtve betelefonál.

Vitray Tamás, aki egyben szerkesztője és műsorvezetője is az adásoknak, elmondta: a feladatok, a kérdések hasonlóak lesznek a húsz évvel ezelőtti Kapcsoltam műsorban feltettekéhez. A vetélkedő főként a logikára, asszociációs készségre alapít, s a műveltségi feladványok mellett inkább a játékos leleményességére épít. "A kérdések összeállításában kiemelt hangsúlyt helyezek a magyar nyelv szerepére, és törekszem majd, hogy a betelefonáló játékosnak próbára tegyem anyanyelvi szókincsét" - hangsúlyozta Vitray.

A szerkesztő-műsorvezető kiemelte: az adások kivitele, technikai háttere semmiben sem hasonlít a tíz évekkel ezelőtti adásokéhoz, most percenként több ezer betelefonálónak lesz esélye játékba kerülni. Vitray Tamás a kvízműsorban megnyerhető tétekről elmondta: ez egy dupla vagy semmi játék, amelyben a megnyerhető legmagasabb pénzösszeg egymillió-huszonnégyezer forint lesz.