Kepes András visszatér az M1-be

2000.11.08. 16:00
Új műsorral jelentkezik az M1-es csatornán Kepes András, aki a két éves kényszerű szünet után először vállal televíziós szereplést.
Oázis, kepes.hu, Történetek - egyszerre
A Pulitzer-díjas riporter november 15-én induló, új műsora, az Oázis egy egész estét betöltő program, melyben az Apropóban és Desszertben megszokott beszélgetések és riportok mellett kis- és nagyjátékfilm is látható lesz. A műsor minden alkalommal egy téma köré épül, első héten például a "balekság" tárgykörben szólaltat meg embereket, s ennek jegyében vetítik le a Négybalkezes című Francia filmvígjátékot. Kepes szerint az Oázis egy jelképes menedék lesz azok számára akik belefáradtak a hazai médiumok szellemi sivárságába, az akciófilmekbe, a szappanoperákba, ám mégis szórakozni vágynak.

Kepes bejelentette, hogy a közszolgálati műsorral párhuzamosan - november 15-én - egy online kulturális magazin is elindul kepes.hu címen, ahol elsősorban a műsorral kapcsolatos interaktív tartalmak várják a látogatókat. Az oldal kialakításában Heller Gábor, az Egyesült Államokból hazatért forgatókönyvíró, reklám- és web-szakember segítette őt.

Új műsora és honlapja mellett legújabb könyvét is bemutatta a riporter - műsorvezető. A Történetek című válogatás követi a Kepes Krónika első kötetét, a 80.000 példányban elfogyott Beszélgetések-et: Kepes ebben is az emlékezetesebb Apropó-riportokat gyűjtötte össze, köztük a Pulitzer-díjas beszélgetés az amazóniai Wayaman apóval, a dalai lámával, vagy a 20 gyerekes Lukács-családdal.