Tilos nemet váltani a kínai tévében

2007.08.27. 12:03
A Megasztár és a jósműsorok után most a plasztikai sebészetet bemutató valóságshow-k ellen veszi fel a harcot a kínai kommunista párt. a tévénzéőket csak megzavarja, hogy megtudják, az orvosok akár egy egészséges férfit is képesek nővé operálni.

A kínai médiában ezentúl tilos lesz a nemi átváltozató műtétekről és a plasztikai beavatkozásokról szóló televíziós showműsorok sugárzása. A kínai állami médiafelügyelet határozatában egy délkínai élő tévéműsort emelt ki, amelyben a nézőknek egy átoperálóműtétet mutattak be.

A testület rendelete szerint a nemi átváltoztató, és véres jeleneteket bemutató, szókimondó műsoroknak nincs helye a kínai médiában.

A hónap elején a média felügyeleti szerve már betiltotta a televíziós jövendőmondó műsorokat arra hivatkozva, hogy elősegítik a babonaságot és túlzottan magas árat kértek a műsorokba betelefonáló nézőktől.

A Kínában egyre nagyobb számban megjelenő kereskedelmi tévétársaságokat kívánják megregulázni a hatóságok, amelyek szerint a vulgáris és meghökkentő tartalom helyett a műsoroknak több szocialista értéket kellene képviselniük.

Az Egyesült Államokban népszerű American Idol című tehetségkutató show kínai változatában a csak férfi jelentkezők közül válogató "Boldog fiúk hangjában" a hatóság többek között azt kifogásolta, hogy egyes jelenetekben a versenyzőket könnyes szemmel, rendezetlen frizurával mutatták, valamint "egészségre ártalmas" dalokat énekeltek.